We are in the game. (foto: united, twitter)

Ryktene svirrer igjen rundt Marcus Rashford etter at centerdevils la ut en tweet. I tweeten kommer det frem at Bayern München har vist stor interesse for Manchester United sin angrepsspiller. Deres informasjon ser ut til å komme fra Sport Bild. Kanskje kan det være noe i ryktene?

Prisen vil være av betydning

På tweeten som ble lagt ut 15.februar, står det “Bayern München holder øye med Marcus Rashford sin situasjon.” Videre hevdes det at den tyske klubben er avhengig av at han blir en fri spiller, for summene som eventuelt vil bli krevd vil være for store for klubben. Dette blir spennende å følge med på når overgangsvinduene åpner opp og hvor den store stjernen til Manchester United vil ende opp.

Trenger sårt ny angrepsspiller

Dette svirrer mange rykter rundt de ulike klubbene og det gjelder å holde seg oppdatert. Det som er helt klart er at Bayern München trenger å styrke angrepsspillet sitt etter at Robert Lewandowski signerte med FC Barcelona sommeren 2022. Lewandowski ble med avtalen den dyreste polske fotballspilleren i historien. De tyske klubben hentet inn Sadio Mane fra Liverpool etter at Lewandowski reiste til Spania. Dessverre har Mane slitt med en skade i leggen, noe som også førte til at han gikk glipp av VM sammen med Senegal. Bayern München har derfor en utfordring og er avhengig av å få en stabil og god spiss på plass i spillerstallen.

Rushford – ekte Manchestergutt

Rashford er en ekte Manchestergutt og den raske spissen har ikke lagt skjul på at oppveksten i fattigdom har satt sitt preg. Moren har tidligere fortalt at hun måtte ha tre jobber for klare alle utgiftene som enslig forsørger for sine fem barn. I ettertid har Rashford sammen med sin mor hjulpet barn i fattigdom, I oktober 2020 ble hanutnevnt til medlem av Order of the British Empire (MBE)for dette. 

Så langt har det vært en stor sesong for spissen. Han har faktisk akkurat slått sin personlige rekord denne sesongen med 24 mål totalt. Den tidligere rekorden til Rashford er fra 19/20-sesongen da han scoret 22 mål.

Det var i 2015 han fikk sin debut for førstelaget til Manchester United under kampen deres mot Midtjylland i Europaligaen. Kampen endte med 5-1 seier til United og Marcus scoret to av målene. Med andre ord en førsteklasses debut! Sesongen i 2022 ble spesielt tung, han fikk lite spilletid og spissen selv tvilte i perioder på om han kom til å være så mye i klubben. n

Denne sesongen er det meste endret og det er muligheter for at Rashford fortsetter sin karriere på Old Trafford. I dag ligger United på 3.plass i Premier Leauge og det skiller tre poeng opp til andreplass hvor byrival Manchester City befinner seg. På førsteplass ligger Arsenal med fem poeng mer, men mangler en kamp sammenlignet med lagene fra Manchester. De beste odds ligger nok hos Arsenal. Rashford selv har vært veldigforsiktig om hvordan han tror sluttresultatet for ligaen vil bli. Til BBC uttalte han nylig: “Vi er nære, men lagene foran oss er gode lag og spiller god fotball. Vi må fokusere på oss selv, gjøre så bra vi kan og fortsette å plukke poeng.”

Etter de to siste scoringene til 25-åringen, mot søndagens kamp mot Leicester, uttalte tidligere forsvarsspiller fra United, Gary Neville følgende: “Det var spørsmålstegn om hvorvidt Manchester United skulle beholde Rashford eller ikke. Det virker utenkelig nå. Han er tilbake!” på Sky Sports. Det er absolutt innenfor å tenke at Neville er på riktige tanker her. .

Andre angrepsspillere og lag er også aktuelle

Det blir spennende å se hvilke trekk den tyske gigantklubben foretar seg når åpningsvinduet kommer. Klubben skal også ha vist interesse for Tottenham sin Harry Kane. Klubben er heller ikke alene om sin interesse rundt Rashford og det var flere som var i kontakt med United før de forlenget kontrakten hans med et år forrige sesong. Blant annet var Paris Saint-Germain på banen i fjor og kanskje dette også kan være et alternativ for Rashford når kontrakten hans går ut til sommeren 2024.

Når det er sagt så er forhandlinger godt i gang innad hos Manchester United også og enkelte har forventninger om at Marcus Rashford vil bli i klubben også kommende sesonger. Rashford har tross alt prestert god under klubben sin nye manager Erik Ten Hag. Manageren har nylig kommentert at klubben ikke ønsker å miste ham og at de arbeider med å forlenge kontrakten til Marcus Rashford.