Ilias Akhomach. (foto: barcelona, twitter)

I juli signerte Raphinha med Barcelona, der La Liga-giganten overførte 50 millioner pund til kontoen på Elland Road. Brasilianeren gikk fra en posisjon som en av de vasseste vingene i Premier League, til en seig start i La Liga uten effektivitet foran motstandernes mål (har løst seg nå). Nå skal Leeds overbevise en Barca-spiller om å gå andre retningen.

Leeds er fortsatt et godt stykke unna å kunne love Premier League-spill neste sesong, men for Ilias Akhomach skal Leeds være en attraktiv klubb å utvikle seg i.

LES: Evening Standard: Tuchel har stilt to krav for comeback

18-åringen har de siste årene blitt sett på som et av de største talentene på La Masia, men har ikke lykkes med å få innpass på førstelaget. Den venstrebente høyrevingen er kjent for teknikken og farten, der han gjerne først skal utfordre og drible seg forbi forsvarsspilleren før skudd eller pasning.

Ifølge ESPN ønsker Barcelona å forlenge kontrakten som løper ut i sommer, men de to partene er langt unna å møte hverandres krav og forventninger. ESPN melder Leeds nå har entret scenen, der Victor Orta, sportsdirektør hos Leeds siden 2017, mener han kan overtale Ilias om å bytte Catalonia for Yorkshire.

Vi tenker 18-åringen avventer noe før han eventuelt setter signaturpennen på kontrakten til Orta. Uten permanent manager og usikker plass i Premier League blir det i overkant mange usikkerhetsmomenter for Barca-talentet.