Det er mer enn menneskerettigheter som plager mange i forbindelse med VM i Qatar, landet, som helt klart har mye å gå på etter norsk standard er faktisk best i klassen blant land i Midtøsten. Det andre er at landet, når man vanligvis arrangerer VM, juni og juli er gjennomsnittstemperaturen vanvittige 42 grader celsius.

På grunn av det rødglødende klimaet i Midtøsten-landet vil VM i fotball for første gang noen sinne finne sted om vinteren.

Men selv i november og desember kan det bli varmt, derfor har Qatar innført tiltak for å kjøle ned stadionene sine ytterligere for spillere og fans.

Les: Det holdt ikke med sesongens råeste keeper mot Derby og Rooney

De har installert klimaanlegg på alle stadioner, og pumper inn kjølig luft takket være griller på tribunen og dyser på banen.

Kjøleteknologien, som benytter solenergi (som de har nok av), ble utviklet med bistand fra Qatar-universitetet.

Men det var Dr Saud Abdulaziz Abdul Ghani, professor ved College of Engineering ved universitetet og det passende kallenavnet ‘Dr Cool’, som ledet det hele.

Les: Mohamed Salah er enig med Liverpool

«Vi kjøler ikke bare ned luften, vi renser den,» forklarte han i et intervju med FIFA.com.

«Vi renser luften for tilskuere. For eksempel vil ikke folk som har allergier ha problemer inne på stadionene våre, siden vi har den reneste luften som finnes.

«Forhåndskjølt luft kommer inn gjennom griller innebygd i tribunene og store dyser langs banen. Ved hjelp av luftsirkulasjonsteknikken trekkes avkjølt luft tilbake, kjøles på nytt, filtreres og skyves ut der det trengs.

«Det viktigste for å kjøle effektivt er at du ikke vil at utevinden skal komme inn på stadion. Derfor må størrelsen og utformingen av stadion studeres og endres tilsvarende slik at de blokkerer varm luft fra å komme inn på stadion. «

Trekningen av turneringen ble gjort på fredag, med Senegal mot Nederland på Al Thumama Stadium 21. november i VMs første kamp.

England er også i aksjon på åpningsdagen for første gang siden 1966, og møter Iran på Khalifa International Stadium.