Jose Mourinho og Tottenham styreleder Daniel Levy

Det går greit å innrømme tidligere feil når det år bra, men faktum er at Premier Leagues lengstsittende styreleder Daniel Levy før denne høsten var kritikken såpass massiv at «alle» regnet med at hans regjeringstid i Tottenham gikk mot slutten.

Nå kan det forstatt skje, for i samme intervju med Bloomberg som han innrømmer feil forteller han at «hvis det er riktig for klubben» kan et salg være aktuelt. – I et intervju med SkySports forteller Levy at de ønsker å ta klubben til et nytt nivå og at de er åpne for å få inn investorer.

Les: Innertier for Liverpool

Daniel Levy forteller det var en feil å erstatte Mauricio Pochettino i november 2019 med Jose Mourinho. Men han kommer ikke inn på om han var enig med fansen at det var en feil i utgangspunktet å sparke den meget populære argentinske manageren som våren før brakte Tottenham til Champions League finale.

Jose Mourinho som nå leder Roma fikk to knappe år ved roret, før Nuno Espírito Santo fikk et kort opphold i London-klubben før Antonio Conte ble hentet. – Det ble også feil!

Da Anonio Conte forlot Tottenham i fjor vår var det med en strøm av kritikk mot spillerne sine og klubbens ledelse.

LES: Joan Laporta kommer med en positiv oppdatering om Barcelonas økonomi

Når Tottenhams del eier, Daniel Levy, ser tilbake på de to trenerrekrutteringene, er han selvkritisk. «Jeg hadde gode forhold til både Jose og Antonio. De er spesielle. Som jeg sa på et supporterforum i går kveld. Jeg gjorde en feil»

Verken Conte eller Mourinho passet Spurs.

«De er fantastiske trenere, men de var ikke riktige for denne klubben. De ønsket å vinne på måter som er annerledes enn hvordan vi skal vinne.

Levy understreker at en klubb som Tottenham og fansen rundt krever en offensiv fotball – der de heller vinner 4-3 enn 1-0.

Hvorfor valgte han da å rekruttere de? «Vi var i en situasjon hvor vi var desperate etter seire. På det tidspunktet, når du ser tilbake 4-5 år, ville vi ha tatt et hvilket som helst vinnende konsept. Men hvis du ikke vinner så får du en veldig misfornøyd fanskare»

I sommer tok greske Agne Postecoglou Tottenham etter å ha ledet både det Australske landslaget og Celtic med suksess. – Den suksessen har han tatt med seg til Premier League. De har startet sesongen mee fire seire og en uavgjort som har tatt dem til andreplassen bak Manchester City.

På søndag blir det byderby og svært tøft. Tottenham tar turen til Emirates på søndag og møter et Arsenal lag i form. Begge lag har 13.poeng etter fem kamper.