Barcelona president Joan Laporta

Barcelona-president Joan Laporta har uttrykt tillit til at klubbens økonomiske gjenoppretting vil være fullstendig «raskere enn forventet» etter mer enn to år med det klubben kaller forsiktig ledelse.

Økonomisk feilstyring under det forrige regimet, kombinert med de økonomiske konsekvenser av Covid-19-pandemien, satte Barelona var i en svært vanskelig situasjon.

Klubben ble tvunget til gjentatte ganger selge spillere de egenlig ønsket å beholde og droppe å fornye kontrakter med spillere de ønsket å forlenge med samt finne ulike måter å skaffe ny kapital på – inkludert å selge av eierandeler i fremtidige inntekter – bare for å la dem fortsette å registrere spillere og nye kontrakter i tråd med La Liga-reglene.

Les: Mens Barcelona kjørte over Royal Antwerp i Champions League satt sjefene og avtalte kjøp av landslagsspiller

Det som Barca definerer som den størte nedturen var da de måtte kutte båndene til Lionel Messi sommeren 2021 fordi de ikke hadde økonomisk mulighet til å registrere en allerede avtalt kontraktsfornyelse.

Etter høy spilleromsetning i 2022, ble det siste sommeren brukt minimalt i 2023 da Ilkay Gundogan og Inigo Martinez ankom som gratis agenter og Joao Cancelo og Joao Felix ble med på låneavtaler uten opsjon eller forpliktelse til å kjøpe. Bare 3,4 millioner euro ble brukt på Oriol Romeu.

Inntektene er kraftig opp grunnet gode resultater på banen!

Gjelden er fortsatt rapportert å være rundt 1,3 milliarder euro i juni, mens Espai Barca-prosjektet som inkluderer ombyggingen av Camp Nou har resultert i en finansavtale på 1,4 milliarder euro som vil begynne å bli nedbetalt når stadion blir gjenåpnet og det skal være fullt nedbetalt over 24 år.

Les: Ole Gunner Solskjær har fått en strøjobb

Laporta virker sikker på at Barcas mer umiddelbare økonomiske problemer ikke vil vare for mye lenger.

«Vi forbedrer oss i alle aspekter,» sa han via Marca. «Vi synes alle at vi har en veldig god tropp i år. Gratulerer til alle som har sportslig ansvar. Vi har lagt ned mye innsats for å kunne registrere alle spillerne. Vi synes det er verdt innsatsen vi har gjort.

«Siden vi har stor tillit til ledelsen vi driver med, vil klubben komme seg økonomisk raskere enn forventet i den strategiske planen. Hvis laget fungerer, merker klubben det. Det er veldig viktig at den sportslige delen fungerer fordi den hjelper alt.»