Harry Maguire og Ole Gunnar Solskjær

Veldig viktig å komme i bevegelse igjen etter å ha vært arbeidsledig. Vi nærmer oss to år siden norges stolthet Ole Gunnar Solskjær fikk sparken fra Manchester United. Den 50 år gamle kristiansunderen har som så mange andre med for mye tid trent et fotballlag på hobbybasis, men det blir selvsagt ikke det samme.

Den siste tiden har han med ujevne mellomrom dukket opp i media i England. Mange tror nå på en retur til balløya om ikke så alt for lenge.

«Lediggang er roten til alt ondt»

Les: Manchester United manager Erik ten Hag angrer ikke de signerte Rasmus Højlund fremfor Harry Kane

UEFA har nå gikk Ole Gunnar Solskjær en strøjobb med varierende, men bestemt arbeidstid som kan gjør overgangen fra lediggang til full jobb enklere.

Solskjær er hyret inn av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som del av et ekspertpanel. Han skal følge Champions League-kamper fra tribunen. «Min rolle i Uefa går ut på at jeg skal være til stede på Champions League-kamper og analysere lagene, blant annet se hvordan de prøver å straffe motstanderen. Jeg vil kunne se på lagene fra et annet perspektiv enn da jeg var trener» sier Solskjær i er intervju med The Athletic.


I løpet av de siste 25 årene har UEFA utarbeidet flere hundre analyser fra kamper med klubber og landslag. Trenere med erfaring fra toppnivå står for mange av disse rapportene.

Les: Ødegaard etter mål for Arsenal i Champions League returen: «Vi er her for å gå hele veien»

Solskjær var manager i Manchester United i snaut tre år. Han ble ansatt i desember 2018.