(c) Bilde: Viking FK: Zlatko Tripic

Det er en lojal og utrolig viktig Viking-spiller som nå kan ha spilt sin siste kamp for klubben. Zlatko Tripic har fått tilbud fra andre klubber tidligere og sagt nei, men denne gangen virker det annerledes.

Zlatko Tripic har det som plommen i egget i Viking, men til tross for det er lysten på å komme «ut» igjen stor. Stavanger Aftenblad skriver at det nå er snakk om en tyrkisk klubb som har lagt inn et interessant bud.

Les: Det hjelper å mase, eller hva Viking?

Den tyrkiske klubben Göztepe har vist interesse tidligere, det kan være de som er på ballen igjen.

Viking-trener Bjarne Berntsen bekrefter overfor Eurosport at de har mottatt et bud og gitt klubb tillatelse til å snakke med Tripic, uten å ville si noe om hvilken klubb det gjelder:

«Nå kan han få realisert sin drøm om å reise ut igjen til en klubb som kan gi han andre økonomiske rammer. Men det er noe vi gjør med tungt hjerte og ikke noe vi har lyst til. Men vi må gi og ta litt og da kan man risikere å miste spillere man gjerne skulle beholdt»

Viking skal også ha lovet Tripic da han kom tilbake til Norge at de ikke ville stå i veien om en ny sjanse bød seg. Selv om Berntsen helst sett skulle beholdt Tripic, står han inne for det som ble avtalt da han kom til klubben.

Les: Sarri gjør Dybala rasende

«Dette er ikke noe vi ønsker, vi ønsker jo å beholde Zlatko, men vi må stå inne for det vi sa tidligere. Hvis han fikk et sportslig tilbud så skulle vi respekterer det og håpe at klubben får noe igjen for det og det har vi fått,» sier Viking-treneren.

Det er en klubb som med sorg sier farvel på sine sider: «Vi er alle utrolig glade i Zlatko, som spiller, som vår kaptein og som den flotte personen han er utenfor banen. Hans beslutning om å komme til oss tidlig i 2018 har vært en svært vesentlig faktor for våre sportslige resultater i 2018 og 2019».

Henningsen sier de ikke ønsker å være vanskelig dersom Tripic ber om å bli løst fra kontrakten med klubben.

– Han har vist lojalitet overfor klubben blant annet gjennom å forlenge kontrakten med 3 år sommeren 2019. Inntil nå har Zlatko takket nei til alle tilbud, men nå kan det se ut som om den rette avtalen for ham kommet. Vi vil gjerne uttrykke respekt og forståelse for den beslutningen han eventuelt tar.