Favorittbildet vårt. Deler ut albuer og smil med samme iver.

Giorgio Chiellini angrer ikke på at han endte hos Juve i 2005, og har blitt synonymt med Serie A-giganten. Ni ligatitler, fire Coppa Italia-trofeer (og to tapte CL-finaler som helst vil glemmes) med Chiellini på banen forteller historien om en gigant. Likevel er det en handling som 16-åring den italienske veteranen ønsker han kunne reversere.

Eller rettere sagt, manglende handling. For tyve år siden var Arsene Wenger på døra og skulle ha inn den voksne 16-åringen til Arsenal.

Les: Tuttosport: Juventus har tatt valget om Ronaldo

-Når jeg ser tilbake, var jeg en idiot som takket nei til tilbudet. Jeg var 16, spilte i Serie C og fikk et gigantisk tilbud, begynner Chiellini til franske So Foot.

Så hva skjedde med spilleren som er strippet for frykt på banen?

-Jeg følte meg ikke klar. Hvis jeg hadde akspeptert, ville det gitt inntrykket at jeg forrådte Livorno, sier Chiellini.

Unge Chiellini ble i Italia, men kom i fokus hos Arsenal på nytt en del år senere. Robin van Persie var en av de største stjernene på Arsenal i perioden 2004-12.

-På et tidspunkt ble jeg spurt om hva Arsenal kunne gjøre bedre for å vinne ligaen. Jeg opplevde vi manglet vinnermentalitet og ba Arsene Wenger om å signere Giorgio Chiellini. Jeg hadde spilt noen ganger mot ham, og han er en ekte vinnertype, begynner van Persie ifølge Teamtalk.

Det ble ingen overgang denne gangen heller.

Les på F7: Gi alle i Oslo-området vaksine og vent med resten av landet til etter påske

Så hva gjør Chiellini til vinnerskallen?

-Han er nå 36 år gammel, men han deler fortsatt ut ni albuer i hver kamp med et smil. Han fortsetter å smile og får aldri gult kort. Du trenger denne typen vinnere og «killers» ved din side. Jeg opplevde at Arsenal skulle hente ham, mimrer van Persie.

Zlatan bekrefter van Persies karakteristikk av Chiellini, eller som italieneren selv forteller om forholdet til svensken.

-Jeg respekterer Zlatan stort. Vi respekter hverandre. Vi var lagkamerater i min første sesong hos Juve. Jeg var aldri redd for å stå opp mot ham, tok aldri et skritt tilbake foran ham. Etter dette ble han min absolute enemy da han flyttet. Den beste fienden i karrieren min er uten tvil Ibrahimovic, avslutter Chiellini.

Som kun angrer på at unge Chiellini ikke turde å ta imot innkallingen fra Arsene Wenger.

Les: Real Madrid vil ha et større navn enn Gonzalez som Zidane erstatter