(c) Bilde: Viking: Yann-Erik de Lanla og Bjarne Berntsen

Lille julaften signerte kantspilleren kontrakten som binder han til Viking ut 2023 sesongen. De Lanlay har vært i søkelyset til hovedtrener Bjarne Berntsen i flere år, og nå åpnet det seg endelig en mulighet for å hente hjem den tidligere landslagspilleren.

– Vi har god oversikt over alle lokale spillere som spiller rundt om i Norge eller utlandet. Yann-Erik har jeg pratet med jevnlig igjennom min tidligere rolle i NFF, og har et svært godt inntrykk av Yann-Eriks motivasjon til å vende hjem til Stavanger.

Les: Thore Pedersen forlenger med Haugesund

Berntsen understreker at overgangen er helt i tråd med den lokale satsingen.

– Vi ønsker å viderutvikle den lokale profilen vi har i troppen, og med denne overgangen viser vi at vi prioriterer lokale spillere som har levert godt i sine år borte fra klubben.

De Lanlay har fått med seg 4 seriemesterskap og 3 cupmesterskap i tiden i Rosenborg.

Hovedpersonen selv er utrolig glad for å være tilbake i mørkeblått.

– Jeg har alltid ønsket å komme tilbake til Stavanger på et tidspunkt, og nå åpnet det seg en mulighet for akkuratt det. Jeg har fått være med på mye i Rosenborg de siste årene, og håper å kunne bruke litt av den erfaring til å styrke prosjektet i Jåttåvågen ytterligere. Det er noe på gang både i Viking og i byen.

Les på Popidol: Hvordan kan en 8-åring tjene 200 millioner i året?