Xavi starter sesongen med en tropp få kunne forestille seg.

I natt spilte Barcelona 2 -2 i en vennskapskamp mot Juventus på «The Cotton Bowl» i Dallas, Texas. (Flaks ingen ble skutt) – På pressekonferansen i forkant var manager Xavi Hernandez åpen på at klubben har en jobb å gjøre med å kvitte seg med spillere.

Ny spillere skal registreres og det kan ikke skje uten at lønnstrekket reduseres.

Les: Når alt kommer til alt er det tydeligvis Ronaldos kjæreste som bestemmer

«De har ikke blitt kastet til side,» sa Xavi. «De er førstelagsspillere og de trente med oss ​​før turen.

De fem det er snakk om er keeper Neto, spiss Martin Braithwaite, midtbanespiller Riqui Puig og forsvarerne Samuel Umtiti og Oscar Mingueza.

«Men jeg var tydelig med dem alle i mai. De leter etter løsninger nå, og vi prøver å hjelpe dem slik at de kan spille fotball.

«De vet at det vil være umulig for dem å spille med Barcelona, ​​så de må finne en løsning for å finne et sted å spille.»

Noe av det første Xavi tok opp var sommeroppkjøpet av Robert Lewandowski.

«Han [Lewandowski] er en toppspiller i sin posisjon, og han er også ydmyk, profesjonell og tilpasser seg,» sa Xavi. «Med ham vokser laget mye.»

Treneren delte også sin innsikt om å ta over klubben midtveis i sesongen og delte hva han mente de måtte gjøre for å forbedre seg.

«Det er en fordel å ha kommet i november,» kommenterte Xavi.

«Vi hadde noen veldig gode kamper, og så falt vi. Vi må være mer konsekvente».

Les: Gary Neville ber Frenkie De Jong å ta rettslige skritt mot Barcelona

Klubben opplevde et stort slag da deres stjernespiller Lionel Messi ble tvunget til å forlate klubben i fjor sommer på grunn av Barcelonas vanskelige økonomiske situasjon.

Den nåværende treneren sa at mens han beundrer spilleren, er det ingen umiddelbar plan for klubben å ta kontakt.

«Han [Messi] har en kontrakt og det er umulig [å signere ham],» sa Xavi.

«Det gir ingen mening å snakke om Messi.»

Manageren fortsatte å fremheve arbeidet som ble gjort av klubbens ledelse i sommer, etter å ha signert en rekke spillere.

«Jeg vil ikke si at det [Xavis egen tilstedeværelse] gjorde en forskjell,» sa Xavi.

«Mateu [Alemany] og Jordi [Cruyff] gjør en god jobb. Vi er en familie og vi er alle som ett.

«Å være Barcelona er også en magnet for spillerne».

Xavi belyste også hvordan han prøver å overbevise spillere om å bli med i klubben, spesielt gitt den nåværende økonomiske situasjonen i klubben.

«Jeg forklarer ting tydelig. Planen, byen. Jeg er sånn,» sa Xavi.

«Hvis jeg ikke gir 100 prosent, vil jeg heller bli hjemme. Jeg prøver å få dem til å kose seg og få dem til å føle seg viktige. Det er klart at det å være Barcelona hjelper, det er klart.

Kampen i Texas: – Det var utskjelte Ousmane Dembélé som serverte to praktmål for Barcelona. Den franske superstjernen har nettopp (langt på overtid) forlenget kontrakten i Barcelona til 2024, og han ser ut som en mann som har fått tilbake spillegleden.