Lingard var skummelt langt unna å gjøre seg fortjent til ukelønna. (foto: forest, twitter)

Sommeren 2022 forhandlet Jesse Lingard som free agent. Det kom et godt tilbud fra West Ham, som mer enn gjerne ville ha spilleren tilbake, som på utleie fra Manchester United dro til med seks ligascoringer og bidro sterkt til West Hams billett til spill i Europa. Lingard valgte tilbud på over 100 millioner kroner i lønn for å dra på seg Nottingham Forest-drakta. I sommer var 30-åringen tilbake hos West Ham.

Oppholdet hos Forest var alt annet enn en sportslig höjdare, Premier League-klubbene sto heller ikke og hamret på døra hos Lingard som igjen var free agent. West Ham tok Lingard inn på treningsfeltet i midten av august for å gi ham muligheten til å finne formen. David Moyes uttalte han likte det han så og at klubben vurderte å gi sin tidligere spiller en korttidskontrakt.

LES: Salah håver allerede inn 13 millioner i uka

Så forsvant Lingard plutselig fra London og dro til Saudi-Arabia forrige uke. Det ble sagt at 30-åringen skal ha forlatt West Hams treningsfelt for å følge muligheten hos klubben til Steven Gerrard.

Ifølge Football-Insiders kilde er dette et godt stykke unna det som skjedde. Kilden hevder West Ham trakk interessen for å signere Lingard på grunn av hans manglende fitness. David Moyes og trenerteamet skal ha vurdert Lingards form som milevis unna det som forventes av en midtbanespiller i Premier League og det ville ta for lang tid å trene Lingard dit han måtte være for å prestere.

Heller ikke hos Gerrard har det blitt automatisk kontrakt. Lingard er nå i gang med en måneds prøvetrening i Saudi-Arabia. Høres ut som Jesse Lingard bør innse at det er som forretningsmann han nå kan hevde seg.

LES: Sky Sports: McTominay har rykket til topps på lista hos Premier League-klubb