Zouma uten katt. (foto: west ham, twitter)

West Ham United fordømmer uforbeholdent oppførselen til Kurt Zouma etter at en video med grovt dyreplageri dukket opp av den franske forsvareren. Videoen som ble først publisert hos The Sun viser at 27 år gamle Zouma sparker katten over gulvet og slår den i ansiktet.

Han har beklaget og klubben sier de vil håndtere hendelsen internt.

– Jeg vil be om unnskyldning for mine handlinger. Det er ingen unnskyldninger for oppførselen min, noe jeg angrer oppriktig på,» sier midtstopperen i en uttalelse.

LES: Manchester United har brukt mest penger på spillere i Europa

– Jeg vil også si hvor dypt lei meg for alle som ble opprørt av videoen. Jeg vil gjerne forsikre alle om at våre to katter er helt fine og friske.

– De er elsket og verdsatt av hele familien vår, og denne oppførselen var en isolert hendelse som ikke vil skje igjen.

Ytterligere opptak, først publisert av The Sun og angivelig filmet av Zoumas bror Yoan, viser spilleren som kaster sko på kjæledyret og jager det rundt i et rom.

– West Ham United fordømmer uforbeholdent handlingene til Kurt Zouma i videoen som har sirkulert, melder klubben i en uttalelse. West Ham signerte forsvarsspilleren fra Chelsea for 29,8 millioner pund før denne sesongen.

SISTE: Barcelonas økonomiske problemer kan gi Jurgen Klopp en gyllen mulighet

– Vi har snakket med Kurt og vil behandle saken internt, men vi vil gjerne gjøre det klart at vi på ingen måte tolererer grusomhet mot dyr.

En talsperson for dyrevernorganisajonen RSPCA sier:

– Dette er en veldig opprørende video. Det er aldri akseptabelt å sparke, slå eller slå et dyr, for straff eller på annen måte.

– Vi er så takknemlige for folk som rapporterer mistenkt dyremishandling til oss, og vi vil gjerne forsikre folk om at vi alltid vil se nærmere på og, om nødvendig, undersøke eventuelle klager til oss om dyrevelferd.»

Metropolitan Police vil foreløpig ikke etterforske hendelsen, melder BBC.