The Warrior moves on. (foto: derby, twitter)

Da Rooney takket ja til jobben som Derby-manager skjønte han at det kom til å blåse friskt, men så ikke The Perfect Storm i anmarsj. Problemene tårnet seg opp for klubben, der økonomisk kaos fikk fotballforbundet til å ta en haug med opptjente poeng fra Rooney og spillerne. United-ikonet kjempet i det lengste og holdt seg på Derby-skuta ut sesongen, men ned til League One må Derby klare seg uten.

Rooney er ikke en som gir opp selv om det butter, en mentalitet som bragte ham helt til topps i Premier League med 253 scoringer og 146 assists for Manchester United. Der er derfor ingen hos Derby som har grunn til å bli grinete på Rooney når han nå takker for seg.

LES: Goal: Tottenham klar med bud på Harry Kane-erstatter

-I sommer har jeg fulgt utviklingen vedrørende eierskapet i Derby County tett. I dag møttes jeg med de administrerende for å gi beskjed om beslutningen min om å forlate klubben… Min tid hos klubben har vært en berg-og-dalbane av følelser, men jeg må si jeg har likt utfordringen, sier Rooney til klubbens hjemmeside.

36-åringen var inne som kandidat til managerjobben hos Burnley, men måtte se sin tidligere rival, Vincent Kompany, stikke av med seieren. Wayne Rooney er klar for større oppgaver, vi er spente på hva det blir.

LES: Game over: Manchester United nok en gang henvist til tribunen i kampen om toppmål

Etter noen måneder av sesongstart dukker det alltid opp muligheter når de første managerne blir sendt på porten. Vi heier på deg, Wayne!