Derby manager Wayne Rooney

Derby rykket ned til League One denne sesongen, men det er definitivt ikke manager Wayne Rooney sin skyld. – Et nesten evigvarende eierkaos som endte i kraftig poengtrekk og en utslitt fotballstjerne. Liam Rosenior er midlertidig manager mens det formelle med nye eiere kommer på plass.

Planen til Wayne Rooney var å ta seg en skikkelig lang ferie, men det var før en av hans gamle klubber DC United tok kontakt i forbindelse med at de trenger en manager.

Ifølge Daily Mail vurderer DC United nå et gjensyn med den tidligere Everton- og Manchester United-spissen, som tilbrakte to år i klubben før han kom til Derby.

Les: Pepe Reina, keeperen med 394 kamper for Liverpool, signerer med klubben som ga Klopp et skikkelig støkk

Rooney sies å være åpen for å returnere til USA for å videreføre sin managerkarriere.

DC United har vært uten hovedtrener siden han sparket Hernan Losada i april, med Chad Ashton utnevnt til midlertidig manager.

United er for øyeblikket nest nederst i Eastern Conference etter å ha lidd ni tap på 16 kamper.

Rooney hadde en vellykket toårsperiode i DC United mellom 2018 og 2020, og scoret 25 mål på 52 kamper for Washington-siden. – Selv om Rooney kan være opptatt av å returnere til USA, gjenstår det å se om hans kone Coleen Rooney vil gå med på flyttingen.

I tekster sendt til Rebekah Vardy i 2018, som kom frem under den nylige «Wagatha Christie»-rettssaken, beskrev Coleen Rooney Washington som «bak» Storbritannia.

«Washington er ikke den beste … hyggelig å besøke, men annerledes å leve. Ikke mye for barna å gjøre, for det meste park, knapt noen myke leker og slike ting,» skrev Rooney.

«Det er ganske bak Storbritannia, noe jeg aldri ville ha gjort. Men vi vil venne oss til det (håper jeg).

«Wayne elsker det, og barna har det bra, slo seg til på skolen med en gang. Så veldig glade for at de har det bra. Takk for meldingen love xx.»

Hvis Rooney blir utnevnt av DC United, kan han møte sin tidligere Manchester United-lagkamerat Phil Neville, som for tiden er hovedtrener for Inter Miami – franchisen som er delvis eid av David Beckham.

LES: The Athletic: Arsenal har bestemt seg – henter inn pensjonerte Jack Wilshere

De to lagene skal møte hverandre på Uniteds Audi Field stadion 18. september.