Trenger å se mer av dette denne sesongen. (foto: watford, twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Watfords muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER WATFORD 2018/2019

Manageren

Watford har byttet managere oftere enn Elton John har byttet solbriller. Men nå fortsetter de med Javi Gracia ved roret.

Ved sesongslutt lå Watford åtte poeng over nedrykksplass på en fjortendeplass. Marco Silva så ut til å styre laget i riktig retning, men det sporet av for ham.

Nå er det Gracia, med trenererfaring fra blant andre Malaga, som skal forebygge magesår hos eiere og supporterne.

Vi håper Gracia får nødvendig tålmodighet fra eierne. (foto: watford)

Tidligere plasseringer i ligaen

Har Watford bestemt seg for nivået i Premier League, eller er tiden inne for å vise eierne at solen varmer mer fra 10. plass og opp?

  • 2017/2018:   14. plass
  • 2016/2017:   17. plass
  • 2015/2016:  13. plass

Les: Statistikk og analyse av Watford på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Silva tok Richarlison (offensiv midtbane/ving) med til sin nye klubb, Everton. Han var i sine beste stunder Watford’s farligste angrepsvåpen forrige sesong. Klubben har kjøpt den driblesterke offensive midtbanemannen Ken Sema fra Østersund og veterankeeperen Ben Foster fra WBA. Ellers har venstrebacken Masina kommet fra Bologna i tillegg til noen interessante utlendinger:

Gerard Deulofeu (Barcelona!), Marc Navarro (Espanyol), Domingos Quina (West Ham) og den unge og lovende keeperen Pontus Dahlberg som er hentet tilbake fra utlån til IFK Göteborg.

Drakt pluss spilletid er oppskriften – selv for Barcelona-spillere. (foto: watford)

Styrker og svakheter

Fem poeng skiller i rangen over disse tre sesongene. De to siste sesongene har vært bortimot identiske om vi titter på målforskjell og poengfangst. Vi merker oss spesielt at de har vært meget bra hjemme. Så får vi se om denne trenden fortsetter – i tillegg til at Gracia fyller på med selvtillit hos spillerne når de reiser utenbys også.

Les: Statistikk og analyse av Watford på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Watford åpner hjemme mot Brighton. Deretter skal de møte Burnley borte, før de avslutter sesongens første kalendermåned med hjemmekamp mot Crystal Palace. Over de neste fire kampene skal de møte tre lag som en antar blir å finne i topp seks.

Dyche og Burnley viste at det er mulig å hevde seg over topp 10.. (foto: burnley)

Åpningskampene blir dermed ekstremt viktige. Forrige sesong tok Watford bare to poeng i de samme kampene.  Denne gangen vil det nok doble seg.

Hvor ender Watford?

Spillertroppen er vel on par med det vi så forrige sesong mer eller mindre, med noen interessante spillere som kan overraske. Richarlison er selvsagt vanskelig å erstatte, men skal ikke glemmes av at han underpresterte i store deler av sesongen.

Her må alt klaffe! (watford, twitter)

De er ett av lagene som kan finne på å slite denne sesongen. Særlig om resultatene uteblir på Vicerage Road.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu