Blir tøffere for måkene i år. (foto: brighton)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Brightons muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER BRIGHTON 2018/2019

Manageren

Chris Hughton fortsetter ved roret i Brighton. Engelskmannen har et forholdsvis gammeldags approach til fotball, men det funket fint forrige sesong. Brighton gjorde det de skulle og beholdt plassen. I hjemmekampene forrige sesong turte Brighton mer, og fikk belønning for det. Nå skal Hughton overføre dette til bortekamper – hvis han tør.

Noen som husker ham som elegant Tottenham-spiller på 80-tallet? (foto: brighton)

Tidligere plasseringer i ligaen

Brighton gjorde det de skulle og leverte en helt grei sesong på øverste nivå. Nå kommer styrkeprøven med å etableres seg på et stabilt nivå.

  • 2017/2018:   15. plass

Les: Statistikk og analyse av Brighton på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Brighton har gjort noen interessante kjøp dette transfervinduet. Offensive Jahanbakhsh har kommet fra AZ Alkmaar. Han er en god avslutter og var ganske vass i Eredivisie forrige sesong med 21 mål på 33 ligakamper.

Bissouma (midtbane) er en 21 år gammel spiller fra Mali som har havnet i klubben via gode forestillinger i Ligue 1 forrige sesong for Lille.

De har og hentet en god back i Bernardo fra RB Leipzig. Brassen var ikke fast inventar i Leipzig, men hadde tøff konkurranse om plassen. Stopperen Balogun har kommet fra Mainz 05.

Den offensive midtbanespilleren Percy Tau har kommet fra Mamelodi Sundowns i Sør Afrika. Han har gjort sine saker bra i den hjemlige ligaen, og også stått frem som en meget dyktig offensiv spiller på landslaget.

Full konsentrasjon før det braker løs. (foto: brighton)

I tillegg har Hughton fått med seg:

Florin Andone (Deportivo La Coruña), Joseph Tomlinson (Yeovil Town), Jason Steele (Sunderland),Hugo Keto (Arsenal) David Button (Fulham),Anders Dreyer (Esbjerg), Billy Arce (Independiente Del Valle)Leo Skiri Østigård (Molde!), Dan Burn (Wigan), Peter Gwargis (Jönköpings Södra IF) og Martin Montoya (Valencia).

Mange spennende spillere, så det er Ikke rart Brighton-manageren uttaler at han er fornøyd etter sommerens handlerunde. Med budsjettet som har vært til rådighet, vel å merke.

Oddsen.nu er Norges største oddsforum og har levert profitable oddstips gratis i en årrekke

Styrker og svakheter

Poengfangsten har vært svært god hjemme. Det var bare City, Liverpool, Chelsea og Leicester som slo dem på eget gress. Borte ble de vel defensive, faktisk var det bare WBA som scoret like lite som Brighton borte forrige sesong.

2.5 skudd på mål i snitt per bortekamp forrige sesong var svakt. Det resulterte i bare ti mål på totalt nitten spilt kamper. Her må noe gjøres.

Les: Statistikk og analyse av Brighton på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Tøff start på sesongen for Brighton. De har Watford borte, Man Utd hjemme og Liverpool borte i august.

Tvilsomt at denne mannen slipper til Brighton. (foto: liverpool)

I disse kampene tok de totalt fire poeng til sammen forrige sesong. Skulle Brighton klare det samme denne sesongen er nok Hugton mer enn nok fornøyd med måneden.

Hvor ender Brighton?

Brighton fortsetter strategien med litt mer frislipp hjemme, og strikt disiplin borte. Med litt mer erfaring kommer fort noen flere bortepoeng. Kontraen deres bør i allefall være OK nå.

Samtidig så vil motstanderne nok ha tilpasset seg krigingen de kommer med på Am Ex i Brighton. Mye skal klaffe om det skal bli øverste halvdel for måkene, men i en tett liga er det ikke umulig om klubben er heldig med skader, og nøkkelspillere virkelig yter maks.

Mer sannsynlig er at de havner på nederste halvdel. Der kan det fort bli tett, og med litt utur kan det ende med nedrykkskamp.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu