Kongen av Bournemouth! (foto: bournemouth)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Bournemouths muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER BOURNEMOUTH 2018/2019

Manageren

Eddie Howe fortsetter i sjefsrollen etter en alt i alt godkjent sesong sist. At Howe fortsetter gir uansett kontinuitet. Det betyr også at vi nok får mer angrepsrettet fotball fra den kanten. Howe legger opp til en meget attraktiv, offensiv type fotball med intenst, høyt press. Særlig hjemme på Vitality Stadium.

Har mer inne. (foto: bournemouth)

Tidligere plasseringer i ligaen

Bournemouth skal nå jage topp-ti-plassering etter en helt grei sesong.

  • 2017/2018: 12. plass
  • 2016/2017:   9. plass
  • 2015/2016: 16. plass

Les: Statistikk og analyse av Bournemouth på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Howe har ikke gått over styr i transfermarkedet. Kun venstrebacken Diego Rico har blitt hentet inn i tillegg til David Brooks fra Sheffield United og Jefferson Lerma fra Levante.

Med samme base som forrige sesong kjenner gutta hverandre godt. (foto: bournemouth, twitter)

Har han troen på basen sin?

Styrker og svakheter

Bournemouth har tatt nivået i Premier League greit. De siste tre sesonger har de sanket som dårligst 42 poeng, og som best 46. Ellers kan man se de er hakket mer offensive hjemme, muligens fordi det er der systemet deres kommer mest til sin rett.

Pang!

Les: Statistikk og analyse av Bournemouth på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Bournemouth starter med hjemmekamp mot nyopprykkede Cardiff før de skal opp mot West Ham borte. Siste kamp i ligen for sørkystklubben i august er hjemme mot Everton.

Det vil være svært viktig for Howe å starte bra mot disse lagene, for ingen av dem kan forventes i topp seks.

Pellegrini hos West Ham har gjort det Bournemouth ikke har: brukt penger! (foto: west ham)

Hvor ender Bournemouth?

Med tanke på at det er såpass tett bak de aller beste, burde Bournemouth ha forbedret startoppstillingen noe i transfervinduet. Lagene som har rykket opp har vist finansielle muskler.

Men tar de offensive spillerne som Ibe, Wilson og King ansvar, bør de ha alle muligheter til å bikke 40 poeng-grensen igjen, like gjerne som de kan ende med nedrykkskamp.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu