Vi får se hvor langt tradisjonell engelsk krige-fotball når i Premier League. (foto: cardiff)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Cardiffs muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER CARDIFF 2018/2019

Manageren

Neil Warnock som snudde ting rundt i Cardiff har fått lov til å være med opp i Premier League. Cardiff har vært et av lagene som har brukt mye ressurser i kampen om opprykk. Nå er de i det ypperste selskap igjen. Under Warnock får vi litt av det samme vi kan forvente av managere som Dyche og Hughton: Typisk britisk krigervilje, lagånd og alt det mange elsker med engelsk fotball.

I Wales kjemper man til man vinner, eller ligger nede. (foto: cardiff)

Tidligere plasseringer i ligaen

Cardiff spilte sin forrige kamp i øverste divisjon 11.05.2014, sesongen da de endte desidert sist.

Les: Statistikk og analyse av Cardiff på Oddsen.nu

Styrker og svakheter

Cardiff fikk 90 poeng i Championship forrige sesong. Det er en solid prestasjon i seg selv, og det betyr kjernen i laget er kapabel. Det matcher lag som f.eks Watford og Bournemouth, to lag som har etablert seg i Premier League de seneste år etter opprykk.

Overganger denne sommeren

Warnock har ikke gått av hengslene i transfermarkedet. En spennende  signering  er Josh Murphy som var svært god for Norwich forrige sesong, spesielt offensivt på venstresiden og midtbanespilleren Victor Camarasa på lån fra Real Betis.

Skal vise seg frem for La Liga-klubben sin. Kan bli gull verdt for waliserne. (foto: cardiff, twitter)

Les: Statistikk og analyse av Cardiff på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Cardiff har egentlig på papiret en takknemlig august. De skal opp mot Bournemouth (borte), Newcastle (hjemme) og Huddersfield (borte).

Dette er alle lag som antas å befinne seg på nederste halvdel av sesongen når ligaen avsluttes i mai. Disse tre lagene kan fort også havne i nedrykksstriden. Svært viktige kamper for Cardiff med andre ord.

Hvor ender Cardiff?

Cardiff er et lag man må forvente å finne i nedrykkskampen. De har en noe begrenset, endimensjonal spillestil, tropp og manager. Det har ofte gått kontroversielt for seg i styrerommet også. Panikk-knappen er aldri langt unna. Nivået i årets Premier League virker å være et lite hakk over det Cardiff kan prestere.

Blir uansett et eventyr for de walisiske supporterne å få de store klubbene på besøk. (foto: cardiff, twitter)

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu