Virgil van Dijk

En overgang handler ikke bare om å hente en god spiller, men å hente en som passer perfekt inn akkurat der og da.-  Det var i høyeste grad tilfelle med Virgil van Dijk som umiddelbart etter han kom på en rekordovergang fra Southampton ble en favoritt.

I Virgil van Dijk sin debut for Liverpool i det 84 minutt FA Cups tredje runde var det uavgjort mot Everton på Anfield, steg den nederlandske forsvareren høyest og avgjorde et tett Merseyside-derby med en høytsvevende heading.

Les: Sjarmoffensiv startet, Willian har bare en halv sesong igjen

Fort ble gigantbetalingen glemt, Jurgen klopp hadde løst sitt forsvarsproblem og kunne fullt utnytte sin meget sterke angripende rekke i Mo Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino og Co.

Et forsvar som inkluderer Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Alberto Moreno var ikke tilstrekkelig, etter Virgil van Dijk så Liverpool ut som en rød Ferrari: Rask, kraftig, fryktinngytende og elegant.

Da Van Dijk trakk på seg den røde skjorten, hadde de røde endelig en Rolls Royce av en forsvarer som matchet deres angripende talent. – Liverpool kom seg helt til Champions League-finalen i 2018, der de ble slått av Real Madrid. Signeringen var med å forvandle Liverpool til et topp fire håpefullt lag til ekte mestere.

Den påfølgende sesongen viste Liverpool de hadde det beste forsvaret i Premier League, og slapp bare 22 mål på vei til andreplassen. – Liverpool fikk 97 poeng og ble slått bare en gang i hele sesongen da motstanderne kjempet for å finne en vei forbi en bunnsolid baklinje.

Van Dijk løftet sine medspillere som Joe Gomez og Joel Matip da de spilte sammen med ham, og til og med Lovren ble god igjen.

Virgil van Dijk ble kåret til årets PFA-spiller for 2018-19 for å være en del av det beste forsvaret i Premier League. – De røde har tapt bare en Premier League kamp siden starten av sesongen 2017-18 og har denne sesongen ingen reelle utfordrere til Premier League trofeet.

Van Dykks defensive dyktighet har vært nøkkelfaktoren, og han scoret store mål også i løpet av løpet til Champions League-glansen og Premier League-tittelutfordringen i 2018-19.

En tid hvor angrepsfotball feires, har Van Dijk vunnet eller nesten vunnet alle større individuelle priser.

Forrige sesong vant han PFA Player of the Year, Premier League Player of the Season og UEFA Men’s Player of the Year.

Han kom på andreplass til Lionel Messi i Ballon d’Or i desember, men det er neppe en overraskelse. – Van Dijk tok Liverpool fra å være et topp-fire lag i England til å være europeiske og verdens-mestere.

Les: Nå kan absolutt ingen stoppe Liverpool