Thomas Tuchel på vei ut og Xabi Alonso blir værende der han er

Thomas Tuchel klar for et nytt prosjekt etter at Bayern-samtalene kollapset.

Den tyske manageren vil være tilbake på markedet denne sommeren etter at tyskeren ikke klarte å komme til enighet med Bayern München om «visse detaljer». Det hadde vært kjent siden februar at den tidligere Chelsea-manageren måtte forlate Bayern, men etter at Xabi Alonso, Julian Nagelsmann og Ralf Rangnick alle avviste muligheten til å ta jobben, så strakte den tyske storklubben ut en olivengren til Tuchel.

Samtaler startet om en fortsettelse og Tuchel ønsket visse garantier hvis de skulle komme til enighet.

Les: Bruno Fernandes fremtid i Manchester United har tatt en tvist takket være Thomas Tuchel

Thomas Tuchel kan jobbe i Premier League igjen
«Thomas Tuchel har gått offentlig ut og bekreftet at han hadde forhandlinger og samtaler med Bayern angående hans makt i sommerens overgangsvindu. For at begge sammen skal bestemme spesifikke posisjoner og hvilke spillere som kan hentes inn» sa Fabrizio Romano til CaughtOffside.

«Han ønsket full støtte fra representantskapet, inkludert Rummenigge, fordi han ikke ønsket å ha noen interne problemer – og da ønsket han også en kontraktsforlengelse.

«Så, tre avgjørende faktorer.

«Men de klarte ikke å komme til enighet, så Tuchel forlater Bayern med umiddelbar virkning, og etter det jeg hører er han åpen for å jobbe igjen umiddelbart denne sommeren.

«Tuchel er åpen for å jobbe i alle land, spesielt England, siden han gjerne vil tilbake til Premier League. For øyeblikket er det fortsatt stille, men la oss se om han finner den rette muligheten.

Les på Popidol: Reese Witherspoon bekrefter «Legally Blonde» TV-serie

Den avgjørelsen betyr at veien nå er åpen for enhver klubb å henvende seg til Tuchel denne sommeren.

En klar preferanse for å trene tilbake i Premier League betyr at slike som Manchester United vil dukke opp som tidlige favoritter dersom de skulle bestemme seg for å sparke Erik ten Hag.

Også en retur til Chelsea kan være aktuelt, men sluttspurten denne sesongen gjør at manager Mauricio Pochettino sitter tryggere. West Ham er også en mulighet etter de sparket David Moyes.