Sir Jim Ratcliffe, en Manchester United logo og Bruno Fernandes

Helt siden Manchester United manager Erik ten Hag landet på Old Trafford for snart to år siden har han hatt et brennende behov for å forvandle klubben om til en rødere utgave av Ajax. – Han har prøvd og prøvd uten helt å lykkes, selv mener den nederlandske manageren at det har vært en ingrediens for manglet, en ingrediens som gjør han villig til å ofre klubbens beste spiller.

Manager Erik ten Hag sin våte drøm kan nå bli en realitet, det samtidig som statig flere lurer på hvorfor i all verden den nederlandske manageren ikke har fått sparken for lenge siden.

Helt siden Erik ten Hag kom til Manchester United fra Ajax for snart to år siden har han hatt tidligere Ajax spiller Frenkie de Jong helt øverst på sin ønskeliste. – En avtale med Barcelona ble arrangert, men den nederlandske midtbanespilleren satte seg på bakbeina.

Les: Tysk media: Bundesligaklubb banker på for å sikre seg Bodø/Glimt-spiller

Sett i ettertid var det sikkert et god valg for de Jong, Barcelona vant La Liga sist sesong, mens de lander på andreplass denne, mens Manchester United er i fritt fall og ligger på 8.plass i Premier League med bare 54 poeng. – Til sammenligning har serieleder Arsenal 83.poeng.

Frenkie de Jong tjener idag 350 000 euro i uken som er mer enn det Barcelona egentlig klarer å bære. – De ønsker han ut av økonomiske grunner, men at han skal bli på grunn av det han kan skape på banen. – Den 26 år gamle midtbanespilleren har hele tiden vært krytallklar på at hans neste eventuelle klubb ikke bare skal kvalifisere seg til Champions League, men kjempe helt i toppen. Manchester United er langt unna begge deler og må være villige til å «kompensere» det i form av en økt lønning samtidig som alle i Erik ten hags spillere får lønnskutt grunnet manglende kvalifisering.

Manchester United skal ha tilbudt kaptein Bruno Fernandes i en bytteavtale med Frenkie de Jong.

Fernandes, som har 10 mål og sju målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, så ut til å antyde at en flytting fra United kunne skje til sommeren da han sa: «Det er klart at det ikke bare avhenger av meg, gjør det?» .

Nacional skriver at Manchester United har tilbudt et bytte som vil føre til at Fernandes drar til Barcelona og toppmålet Frenkie de Jong flytter til Old Trafford. Manchester United fridde til den nederlandske midtbanespilleren hele sommervinduet 2022 uten resultat og signerte til slutt Casemiro for 70 millioner pund.

Manchester United skal ikke ønske å betale milliarden som Barcelona minst kommer til å kreve. Forslaget deres er å betale 17 millioner pund pluss Fernandes.

Les på Engelske klubber: Landslagskeeper Jordan Pickford er aktuell nå som Aaron Ramsdale trolig forsvinner

Fernandes som hele livet har drømt om å spille for Barcelona vil si ja takk på flekken, han skal til og med være villig til å senke sin imponerende lønn for å representere Blaugrana.

De Jong spilte under Erik ten Hag i Ajax og United-sjefen innrømmet nylig at han var den nødvendige signeringen for å implementere sin foretrukne spillestil.

På spørsmål om jakten på De Jong av Gary Neville, sa Ten Hag: «Det ville ha vært Frenkie de Jong og Casemiro. [De ville ha] virkelig vært forbundet med hverandre. De ville ha vært veldig komplementære med hverandre. Absolutt.

«Det er en typisk spiller hvis du vil spille Ajax-stilen. Du trenger den typen spillere.»

La Liga klubben Getafe fikk en gavepakke da de i fjor sommer tok imot Mason Greenwood graftig subsidiert av Manchester United på lån ut sesongen. I tillegg til å levere så det holder med 10 mål og seks assist på 32 kamper har den spanske klubben forhandlet frem en bonus på 20 % av det 22 åringen blir solgt for.

Dette for å revitalisere karrieren til Mason Greenwood som var et fremtidshåp på Old Trafford helt frem til han ble arrestert.

Les: Keylor Navas følger Mbappé ut porten

Greenwood har representert Manchester United ved 129 anledninger, scoret 35 mål og registrert 12 assists i prosessen, med hans siste var mot West Ham United i Premier League i januar 2022.

For to år siden, etter anklager fra en kvinne, ble angriperen pågrepet, mistenkt for voldtekt og overfall, og han ble deretter arrestert, mistenkt for seksuelle overgrep og drapstrusler. Greenwood ble også siktet for voldtektsforsøk, deltagelse i kontrollerende og tvangsatferd, og overgrep som forårsaket faktisk kroppsskade, men saken mot ham ble henlagt i februar 2023.

Manchester United hadde etter en lang intern prosess angivelig tatt avgjørelsen om å bringe ham tilbake til deres førstelag i fjor før de ble tvunget til en helomvending på grunn av reaksjonen fra publikum og media. – Nå synes fordømmelsen i England å være mindre bombastisk, selv om det sikkert blir bølger den dagen han igjen spiller fotball på engelsk jord.

Barcelona har angivelig blitt priset ut av et kjøp for Mason Greenwood. Manchester United som har i løpet av månedene han har vært i Spania økt prisen jevnt og trutt. – Det skal nå være oppe i 60 millioner euro.

Som det står nå, vil Greenwood returnere til sin moderklubb denne sommeren, men det er forstått at det ikke er noen fremtid for ham på Old Trafford til tross for nylige kommentarer fra Sir Jim Ratcliffe.

Man Uniteds nye minoritetsaksjonær antydet nylig at det kunne være en rute for engelskmannen tilbake til førstelaget neste sesong, men det antas fortsatt å være høyst usannsynlig at han vil spille for klubben igjen.

Getafe-president Angel Torres har uttrykt et ønske om å beholde Greenwood i en sesong til, men en ny låneavtale forventes ikke å bli sanksjonert, og Man United ønsker nå å selge ham.

Marca skriver at Barcelon er ute av løpet om Mason Greenwood på grunn av økonomi. Den evige treer i La Liga Atletico Madrid ennå ikke har gjort noe konkret til tross for at de har uttrykt interesse for signaturen hans.

Rapporten hevder at Greenwood ønsker å gå over til en Champions League-klubb, og Juventus og AC Milan antas også å være ivrige.

Greenwood har åtte mål og seks assist på 29 La Liga-opptredener denne sesongen, mens han klarte to mål på tre opptredener i Copa del Rey.

Når det er sagt har sportsdirektør Deco kommet opp med en løsning som innebærer flere spillere. Omd et kommer til å fly vil tiden vise. – Barcelona sin best betalte spiller Frenkie de Jong, tjener ufattbare 620 000 pund per uke i Catalonia og er nesten fanatisk ønsket av Manchester United manager Erik ten Hag.

Manchester United har allerede foreslått en bytteavtale hvor de sender kaptein Bruno Fernandes og noen hundre millioner til Barcelona og får Frenkie de Jong i retur. (Begge har av Transfermarkt fått estimert verdi på 70 millioner euro)- Ideen til Deco er å blande inn Mason Greenwood i miksen.

Får de til det er det ikke tvil om hvem som er de smarte…