Ikke en gest til Lewandowski, men hyllest fra nybakt pappa og matchvinner . (foto: Villareal)

Erling Braut Haaland topper Premier Leagues topscorerliste med to kamper igjen av sesongen. I Spania har en annen nordmann styrt inn mot å gjøre det samme i La Liga.

Lørdag var det hjemmekamp mot Sevilla og Ørjan Nyland. For den norske landslagskeeperen ble det et lite hyggelig møte med landsmannen. Alexander Sørloth startet med Villareals første scoring, det sto 2-2 til godt inn i overtidsspill, så dukket jommen meg Sørloth opp igjen som matchvinner.

LES: Gigantene Alan Shearer og Andy Cole er enige: Manchester United har gjort en kardinaltabbe

Odins sønn!

Alex Baena sendte ballen i boksen, der Sørloth vant duellen mot Sevillas Kike Salas til 3-2 seier.

Med dette er «vår mann» oppe i 19. scoringer, forbi Jude Bellingham på topscorerlista til La Liga og bare ett mål bak Girona spiss Artem Dovbyk på topp.

Erling Haaland toppscorer i Premier League. Erling Haaland og Martin Ødegaard blant de 8 nominerte til Premier Leagues beste spiller. Julian Ryerson i Champions League-finalen med Borussia Dortmund. Alexander Sørloth med flere scoringer enn Jude Bellingham og Robert Lewandowski, ett mål fra toppen av lista (Jørgen Strand Larsen imponerer også med 12 La Liga-scoringer).

Lønna sier noe om hvor overraskende suksessen til Alexander Sørloth er: Mens den 28 år gamle tidligere Rosenborg og Bodø/Glimt spilleren tjener «bare» 3,6 millioner euro drar Robert Lewandowski inn 23 millioner euro og Jude Bellingham 20,8 millionern euro. – Vi bare nevner det, dessuten sett med norske briller! . Med alle de internasjonale superstjernene vi har om dagen, kan noen forklare oss hvorfor i huleste denne gjengen ikke er i EM-sluttspillet?!

Les: Barcelona priset ut av racet for kontroversiell Manchester United stjerne, men..