Foto Bodø/Glimt v/ Kent Even Grundstad: Amadou Konaté

Sist sesong fikk vi se et Bodø/Glimt som hadde fått tilbake kreativiteten vi så i opprykksesongen for tre år siden. – Spesielt angrepsspillet var godt gjennom store deler av sesongen, noe som sørget for en andreplass i Eliteserien.

En angriper som havnet litt utenfor var franske Amadou Konaté som kom til klubben i mars i fjor på en fireårs avtale. – Bodø/Glimt følte det hastet etter at Victor Boniface røk korsbåndet så de hentet Amadou på slutten av overgangvinduets fra franske US Boulogne på nivå tre.

Les: Tidenes minst planlagte United-overgang?

Det blir trolig ikke mer Bodø/Glimt på Amadou, det er skrevet en låneavtale med franske Lyon Duchère A.S. fra til 30. juni 2020. Nivå tre-klubben i Frankrike har samtidig sikret seg en opsjon på kjøp.

Hovedtrener Kjetil Knutsen sier til Eurosport: «Han brukte litt tid med tanke på det fysiske i norsk fotball. Vi stiller tøffe krav til å tilpasse seg en ny kultur. Det ble tungt for han etter hvert. Med tanke på videre utvikling og trivsel var det et sterkt ønske for han å spille og reise til Frankrike. Det har vi innvilget. Det var det eneste rette»

Spilleren er nå på et helt annet fysisk nivå enn det han var da han kom til Bodø, men har slitt med spilletid. Totalt har det blitt fire kamper i Eliteserien. Alle har kommet som innbytter. Franskmannen scoret hat trick mot Ågå, det som har blitt hans eneste cupkamp.

Les: Forlenger med midtbanetalent og sender han på utlån

– Han snakket ikke engelsk da han kom, men har vært flink til å tilegne seg språket. Men det ble litt mye rett og slett. Det er vanskelig underveis i sesongen når du ikke får spilletid, erkjenner Knutsen.