Roman Abramovitsj

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj har tenkt på å selge Chelsea lenge før invasjonen i Ukraina, men da på grunn av sanksjoner ble det tvingende nødvendig å gjøre noe med det raskt. – Men raskt er ikke akkurat stikkordet for det som skjer akkurat nå.

Chelsea som har sanksjoner hengende over seg er i krise, de har virkelig begynt å føle konsekvensene på kroppen. Klubben kan ikke kjøpe nye spillere eller forhandle med nåværende spillere. Nå kan enda flere etablerte stjerner være på vei bort fra ustabile forhold på Stamford Bridge. Cesar Azpilicueta og Marcos Alonso kan slå følge med Rudiger og Christensen til La Liga.

LES: Liverpool og United kjemper om fransk landslagsspiller

Roman Abramovitsj lovte før salgsprosessen satte i gang at han ikke ville kreve å få tilbake nesten 20 milliarder kroner han har lånt til Chelsea i løpet av de 20 årene han har eid klubb. The Times har Roman Abramovitsj nå ombestemt seg angående lånet.

Flere engelske medier, deriblant The Telegraph, har nylig hevdet at amerikaneren Todd Boehly var nære å overta Chelsea, i etterkant har imidlertid Englands rikeste Jim Ratcliffe (som for øvrig bor på Grenada og er Manchester United fan) kastet seg inn i prosessen med en svært høyt initialt bud.