Fulham er allerede klare for Premier League og kveldens var full av spenning da det ble invitert til kamp mellom nr2. Bournemouth og Nr3. Nottingham Forest i Championship. – Kun tre poeng skilte lagene.

Det tok lang tid før noe stort skjedde, i en ekte knokkelkamp hvor begge lag virket mer redde for å tape enn ønsket om å vinne. – etter 83 minutter spilte Philip Billing spilte på tvers til en helt umarkert Kieffer Moore etter et frispark. Han klarte aldri å score da han spilte for Viking i Eliteserien, men her plasserte innbytteren sikkert bort i det lengste hjørnet. Og med det kampens eneste mål.

Bournemouth 1 – Nottingham Fores 0

Les: Verken Manchester City, Liverpool eller Chelsea legger seg i veien for Manchester United sitt drømmemål

Dermed er det seks poeng ned fra Bournemouth på andreplass til Nottingham Forest på tredjeplass når kun én serierunde gjenstår.

I første omgang ble Nottingham Forest trolig snytt for et straffespark da Sam Surridge kom alene med keeper etter en fantastisk gjennombruddspasning av den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Philip Zinckernagel.

Surridge ble felt av målvakten Mark Travers, men dommeren vinket feilaktig av for offside. Det er ikke VAR i Championship.

Les: Umulig å «bli kvitt» Thomas Müller

Mens Nottingham Forest er nødt til å kjempe om playoff, sikrer Bournemouth seg Premier League-billetten som ifølge Deloitte er verdt minst 1,5 milliarder kroner. Klubben rykket ned fra Premier League i 2019/20-sesongen.

Opprykket er Bournemouths andre gladmelding på én dag. Tidligere samme dag ble det kjent at midtbanespilleren David Brooks er kreftfri og snart klar for comeback på fotballbanen.

Kun sekunder etter at dommerne blåste i fløyten for siste gang, stormet Bournemouth-fansen banen i ekstase.