Roy Keane på TV

Når man hører Manchester United legende Roy Keane snakke er man overbevist om at det er verdens beste manager som snakker. – Men… han har noe å gå på.

Nå er den irske 52 åringen på vei inn i en ledende trenerjobb for første gang på 12 år. De fleste britiske medier er overbevist han snart introduseres som landslagssjef for Irland.

Sportbible skriver i dag at det irske fotballforbundet har vært i kontakt med Roy Keane de siste dagene om landslagssjefsjobben.

Les: Hver Premier League-klubbs mest populære spiller basert på skjortesalg

Sist gang Keane var manager var i 2011, da han forlot Championship klubben Ipswich Town. – Hans rolle i Tractor Boys var hans andre lederstilling, etter en vellykket nesten to og et halvt års opphold i Sunderland mellom 2006 og 2008.

Keane tok over et Black Cats-lag som var nederst i mesterskapet i august 2006 før han ledet dem til ligatittelen i samme sesong. Han stabiliserte deretter klubben tilbake i Premier League før han trakk seg i desember 2008.

Siden sin tid i Ipswich har Keane hatt assisterende managerroller i Aston Villa og Nottingham Forest. Han jobber nå som ekspert for ITV og Sky Sports.

Bettingfolka gir deg lavest odds hvis du setter pene på keane, han er foran Englands U21-hovedtrener Lee Carsley, tidligere Celtic-sjef Neil Lennon og eks-Brighton-manager Chris Hughton.

Men den tidligere Liverpool og Irlands midtstopper Mark Lawrenson er i tvil om Keane vil ha rollen, dersom den skulle bli tilbudt ham av FAI. – Han sa til Paddy Power: «Det ville vært kjempegøy om Roy Keane tok jobben, men jeg kan ikke se det skje.

«Fotball er annerledes nå, og jeg tror ikke han ville ha det.»

Keane var tidligere assisterende manager for Irland under Martin O’Neill, etter å ha tatt 67 landskamper for landslaget i løpet av sin spillerkarriere.

Les: Utleieavtale for Anthony Martial meldes på plass