Martin Peters var med å vinne VM i 1966

West Ham kunngjorde i går at Martin Peters, som bidro til å vinne verdensmesterskapet i 1966, er død 76 år gammel.

«Det er med dyp tristhet vi kunngjør at Martin gikk bort klokka fire i morges mens han sov. Vi er knust av tapet, men så stolte av alt han oppnådde. Vi finner trøst i de mange glade minnene» lyder det fra hans overlevende i en offisiell pressemelding utgitt av hans tidligere klubb West Ham.

Les: Gennaro Gattuso godsnakker med spillerne

Martin Peters kom til West Ham som 15-åring, og tilbrakte de neste 11 årene på klubben fra øst-London. -Deretter skrev han fotballhistorie da han i 1970 ble solgt til Tottenham for 200 000 pund. På den tiden den høyeste prisen for en britisk spiller.

Det største øyeblikket i karrièren kom i 1966, hvor han bidro til å sikre England det eneste verdensmesterskapet så langt. Peters scoret en eneste gang i finaleseieren 4-2 over Vest-Tyskland.

Han er den femte spilleren av de engelske verdensmestrene, som gikk bort Alan Ball, Ray Wilson, Gordon Banks og Bobby Moore.

På klubbenivå hentet Martin Peters, som var en elegant og målbevisst midtbanespiller, også flere pokaler.

I 1965 vant han Europa Cup for cupvinnerne med West Ham, mens han i 1971 vant UEFA Cup med Tottenham. Med sistnevnte hentet han også to League Cup-pokaler.

Han spilte også for Norwich og Sheffield United.

I 1978 ble han hedret med ordren ‘MBE’ for sin innsats på fotballbanen.

Les på Helsesjefen: Hvorfor du trolig ikke trenger å spise mer protein