FIFA-boss Gianni Infantino

Du er ikke alene, hvis du tenker at nivået på den hjemlige ligaen burde vært høyere. Det har kommet mange forslag, alt fra færre lag til en enda større del av tv kaka til de beste. – Innimellom har det dukket opp forslag om å gjøre fotballen grenseløs for de aller beste lagene. 

FIFA presidenten Gianni Infantino er frempå med et ønske om at vi må diskutere transnasjonale ligamuligheter over hele verden.

Les: Ole Gunnar Solskjær har tatt makta i Manchester United

I flere år har de europeiske storklubbene diskutert muligheten for å opprette en europeisk liga for de største klubbene – det vil si en direkte konkurrent til European Football Federation (UEFA) Champions League-turnering.

Det har aldri blitt skikkelig vurdert fordi både Uefa og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) under tidligere president Sepp Blatter var sterkt imot.

Mens UEFA fortsetter å avvise ideen og verne om sine egne europeiske turneringer, har FIFAs holdning til temaet under president Gianni Infantino endret seg.

Les på F7City: Scandinavian Mountains Airport har åpnet

Benektet og bekreftet

For halvannen uke siden benektet han at Fifa hadde støttet et prosjekt med en breakout-liga, men under klubb-VM, som for tiden spilles i Qatar, åpner han for å se på alternative ligakonstruksjoner.

«Vi må være åpne for å diskutere ting. Belgia og Nederland har snakket om en Benelux-liga i 20 år, og vi sier alltid nei fordi vi er basert på nasjonale ligaer»

«Men kanskje det vil hjelpe. Kanskje det er den eneste veien videre. Kanskje de trenger å vurdere det i Europa, kanskje i Afrika. Jeg har foreslått noe lignende i Afrika».

«Jeg mener, vi har en plikt til å utforske mulighetene for slike ting, og så må vi se om det skal skje»

Flere steder i Europa har slike muligheter ofte blitt diskutert – blant annet i Norden og det tidligere Sovjetområdet.

Selvfølgelig er det forskjell mellom å slå sammen individuelle ligaer mellom naboland og en europeisk Super League for toppen av Europas fotballklubber.

Men FIFAs holdningsendring kan bringe frem store endringer innen fotballen.

En naturlig sammenslåing kunne f.eks være å lage en liga bestående av lag fra Norge, Sverge, Danmark, Finland og Island.

Les på Popidol: Den første franske Bondpiken Claudine Auger er død