Hjem Championship Verdens beste klubber kjemper om supertalent gjør et fantastisk dårlig valg

Verdens beste klubber kjemper om supertalent gjør et fantastisk dårlig valg

juli 11, 2017

Tenk deg situasjonen, Liverpool, Chelsea og Arsenal er ute etter deg og står og banker på døra, din manager som har makt over deg sier du bare må spille for Hønefoss.

Portos Rúben Neves er 20 år gammel og et supertalent som er i akkurat den situasjonen. Hans manager Jorge Mendes er av den verste sorten og nå har han overgått seg selv.  Salget til Championship klubben Wolverhampton er ikke bare overraskende det er potensielt skadelig for Neves sin karriere.

Rúben Neves er rett og slett for god for Championship, vel har Wolverhampton satt klubbrekord i overganger, 172 millioner kroner og klubben at har ambisjoner om opprykk, men dette dreier seg om en spiller som i en alder av 20 år har 18 Champions League kamper bak seg og som har spilt seg inn på Portugal sitt landslag.

Wolverhampton avsluttet forrige sesong i nederste halvdel av Championship så til tross for deres kinesiske eiere sine ambisjoner vil det trolig ta sin tid. Jorge Mendes er ikke bare agenten til Rúben Neves, han er også god kompis med Wolverhampton sin trener Nuno Espirito Santo fra Porto dagene, han var også sentral i å hjelpe Fosun International group (de nye kinesiske eierne) i å kjøpe Wolverhampton og han hjelper Porto å selge unna spillere på grunn av en økonomisk  krise.

Her tjener Mendes rått med penger på å selge Rúben Neves til feil klubb, mye mer enn på en tradisjonell deal hvor han ikke sitter på alle sider av bordet.

ESPN skriver om denne saken og underbygger med lignende saker. Det er mange dealer som gjøres som slettes ikke er til beste for spillerne og i siste instans også klubber og fans. Agenter som ikke arbeider til beste for sine klienter skader fotballen.

 

Også i Norge reageres det
«Glem Ronaldo. Glem David De Gea. Dette er tidenes maktspill. Dette er Jorge Mendes på sitt mest ekstreme. Jeg var i sjokk da jeg fikk vite om overgangen, sier Jan Hagen til VG.

Det er ikke så lenge siden vi kunne lese om kampen om Neves mellom Liverpool Og Chelsea, her er et eksempel på dette fra The Sun

Som om ikke det var nok flere klubber Arsenal, Real Madrid og PSG som alle har mer å komme med en Wolverhampton sto klare med åpner armer. Jorge Mendes er også manager til en enda mer kjent portugiser, verdens beste fotballspiller ifølge FIFA Cristiano Ronaldo.

(C) montasje The Sun

 Vi har startet en nysatsning innen E-sport , følger du denne linken kan du lese alt om det.E- sport i samarbeid med iGame Norges raskeste casino.

Lesetips til deg.