Trives best med vinterfotball på balløya. (foto: psg, twitter)

Da Mauricio Pochettino markerte seg kraftig i sin første sesong i Premier League som Southampton-manager, snudde flere klubber blikket mot argentineren. Tottenham var den ivrigste. Fra 2014 bygde den tidligere PSG-spilleren, med tre års trenererfaring hos Espanyol, opp et ungt Spurs-lag som satte i gang et forrykende tempo og press fra første minutt på kamparenaen. Helt frem til sommeren 2019 var Pochettino den store helten hos Spurs, og ettertraktet av giganter som Real Madrid.

Pochettino var sterkt linket til Real Madrid da han var på topp hos Spurs, med Champions League-billett sesong etter sesong i verdens tøffeste liga. Argentineren valgte å satse videre i London, Real Madrid gjorde sin greie med å hente tilbake Zidane til San Bernabeu, Tottenham belønnet Pochettino for lojaliteten med sparken i november 2019.

LES: Benzema trekker seg fra VM!

Siden den gang har Pochettino hatt et opphold hos PSG, der Champions League-tabben mot Real Madrid betød exit, mens La Liga-klubben lever godt med Carlo Ancelotti ved roret.

Det er likevel ingen tvil om at Pochettino sirkler seg inn mot jobben i Madrid.

-Noen ganger handler det bare om timing. Jeg tror ikke på at man kun får muligheten bare én gang. Jeg er av den overbevisningen om at man skal ha den nødvendige tålmodigheten, og man skal vite når man skal vente, sier Pochettino til Marca.

LES OGSÅ: Der kom bekreftelsen for Schmeichel!

Samme tålmodighet viser argentineren for drømmejobben med å lede de Tre Løvene. Tryner Gareth Southgate i VM, kan Pochettino får betalt for «timingen». Pochettino sikter høyt.