Det tok ikke mange serierunder før vi skjønte at årets utgave av Vålerenga hadde noe stort på gang. I dag møtte de Stjernen og var overraskende svake de to første periodene. – Men så satte Roy Johansens mannskap inn det ekstra giret vi har sett en stund og hentet hjem en solid 5 – 2 seier.

Det er første kan på fem år at Oslo-klubben vinner eliteserien i ishockey, men totalt er de oppe i 30 seriegull.

Les: LA Galaxy avduket David Beckham statue

Kampen mot Stjernen søndag åpnet i et rolig tempo, men etter drøye 13 minutter gjorde Tobias Lindström som han ville og spilte til Stefan Espeland. Han klinte til og satte pucken i hjørnet bak Stjernen-keeper Tommy Johansen.

VIF spilte ingen kjempeperiode mot østfoldingene, som ligger tredje sist på tabellen, men vant skuddstatistikken 14-5 og gikk til pause med 1-0. Etter hvilen doblet Martin Laumann Ylven ledelsen da han fikk pucken like foran mål. Den tidligere Stjernen-spilleren var sikker som banken og sendte inn 2-0.

I underkant av to minutter senere kontret Stjernen og David Hallström hadde ingen problemer med å sette inn reduseringen på åpent mål etter en tversoverpasning.

Spenningen tok seg opp ytterligere da Stjernen angrep drøye minuttet senere. Joachim Sommer Nilsen sendte en høy langpasning til Daniel Trnavsky bak VIF-forsvaret. Alene med keeper limte han inn utligningen.

17 sekunder før den andre hvilen førte Vålerengas Andreas Heier pucken framover og avsluttet i hjørnet til 3-2. 25-åringen kommer fra Fredrikstad og har spilt i Stjernen store deler av karrieren. Der VIF tidligere jublet energisk etter scoringene, var Heier langt mer tilbakeholden og unngikk å feire.

Les: Manchester City forlenger med fransk midtstopper

Vålerenga må finne seg i å være favoritter til også å vinne norgesmesterskapet. Der jakter de sin første seier siden 2009. Tar de hjem «bøtta», vil det være 27. gang de klarer den bragden.