Det er fantastisk gøy å vinne full pot i lotto, og det føles sikkert veldig fint å vinne enda en gang, men vinner man hver eneste uke gidder man til slutt ikke sjekke kontoen. – Vinne blir en vane og spenningen med selve spillet er er borte. 

Før dagens fem-mil, som vi vant med tidligere vaktmester Hans Christer Holund klarte ikke å bli veldig spennende til tross for at en «russer» jaget bak. (vel han vant med 27,8 minutter etter å ha gått alene i nesten 3 mil)

Det passer perfekt på søndag egentlig, ting skjer på tv i sakte tempo, men det er noen andre som gjør jobben, men overlevelsen av langrenn som internasjonal idrett er avhengig av at flere er med å vinne. Skjer ikke det trenger vi ikke vente på at global oppvarming skal smelte all snøen for at sporten forsvinner.

I dette VM fikk vi 13 gullmedaljer, mens alle de andre landene fikk 9 gull tilsammen, vi har aldri tidligere tatt flere gull eller medaljer i et verdensmesterskap, all honnør til utøver og apparat, men det er skikkelig farlig for vinteridretten.

Land etter land «forsvinner» ut av langrennsporet, på grunn av dopingskandaler, manglende interesse fra tv-seere, og det faktum at det blir mindre og mindre snø i mange land.

Canada og USA har ikke tatt en eneste medalje. Stolte vintersports-nasjoner som Finland, Frankrike og Sveits har tatt en brosjemedalje hver.  – Vertslandet Østerrike har fire sølv og fem bronse, for dem er nå vintersport historie, det har den meget omfattende og økende dopingskandalen sørget for.

Les: Østerriksk proffsyklist Stefan Denifl innrømmer bloddoping.

Selvsagt er vi glade Therese Johaug og Maren Lundby tok til sammen 4 av de 13 gullene Norge har tatt under VM i Seefeld, det var deilig at Johaug fikk revansje og fikk vise seg frem.

Vi syntes det var stas at Hans Christer Holund tok gull på 5-mila og dermed satte punktum for det som resultatmessing var et fantastisk VM. Landslagssjef Vidar Løfshus var veldig fornøyd etter gullet da han snakker med NRK:

«Det var en drømmeavslutning»  – «Vi har tatt alle seks herregullene, Therese har tatt tre gull og Maiken har tatt gull. Det har vært en fantastisk reise»

Totalt tok Norge 13 gull i Seefeld. Fem sølv og tre bronser blir også med i bagasjen hjem til Norge.

I langrenn tok Norge ti av tolv gull. – På herresiden tok Norge samtlige seks gull i et mesterskap for første gang siden OL i Albertville i 1992.

Noe av spenningen med sport er at man ikke på forhånd vet hvem som vinner, Norge er så totalt overlegene at det nesten føles som om vi jukser. – Kan tenkes vi må gjøre som Formel 1 som lagde begrensninger slik at det ikke bare var de aller sterkeste bilmerkene som hadde råd til å vinne.

Jeg har ikke vært i Frankrike eller i Italia under dette ski VM et, men jeg har fått med meg at media knapt nok har fått med seg at det arrangeres. – Vi her hjemme har heller ikke lyst til at VM skal være en oppblåst utgave av NM.

Du kan sjekke selv og se om du finner noe om dagens 5 mil hos den franske storavisen Figaro.

 

Medaljeoversikt

 • 1Norge 13 GULL SØLV BRONSE
 • 2Tyskland GULL SØLV BRONSE
 • 3Sverige GULL SØLV BRONSE
 • 4Polen
  0
 • 5Russland
  3
 • 6Østerrike
  5
 • 7Italia
  1
 • 8Slovenia
  0
 • 9Japan
  2
 • 10Finland
 • 10Frankrike
  1
 • 10Sveits
  1