Hjem VintersportLangrenn Utsett Vinter-OL til mai!
Utsett Vinter-OL til mai!

Utsett Vinter-OL til mai!

august 22, 2017

CAS (den internasjonale voldgiftsretten for sport) har i dag avgjort å utestenge Therese Johaug i 18 måneder. Saken ble behandlet i CAS etter at FIS (Det internasjonale skiforbundet) anket avgjørelsen Johaug fikk i domsutvalget i Norges Idrettsforbund for å ha brukt en leppekrem med virkestoffet Clostebol.

Det betyr at OL i Pyeonchang og hele den kommende sesongen ryker for Therese, med mindre vi flytter arrangementet til mai. Fotball VM i Qatar ble flyttet på grunn av været, Vinter OL bør flyttes når den største publikumsmagneten forsvinner.

Vi er utsatt for en konspirasjon

Norge som verdens fremste skinasjon har latt seg herse med av misunnelige svensker og finner som sier takk for sist. Det har vært en kamp i det internasjonale skiforbundet å redusere Norges makt. Våre motkrefter spiller skittent, på tide vi slutter å være snille og ta igjen med samme mynt. Johaugsaken har vært en gavepakke til motkreftene, som de har utnyttet så godt som overhodet mulig. – Målet har vært å sørge for at hun ikke nådde OL, ikke å gi en rettferdig dom.

Svenske medier reagerer på at vi peker på at dommen mot Therese Johaug er politisk motivert og at Sverige er pådriver i dette. Expressen skriver: SVT-profilen rasar mot norska teorin

Vi i Sporten har ingen forhåpninger til CAS eller at de frivillig flytter OL, derfor må vi sette makt bak kravet.  Vi forslår følgende tiltak:

Discovery Communications har kjøpt rettighetene til OL i 6 år  for 11,4 milliarder kroner. Gjør selskapet som blant annet eier TV-Norge og Eurosport oppmerksom på at du ikke kommer til å følge med eller kjøpe noen «ekstra pakker» med mindre lekene flyttes til mai.  – Ved å bruke penger på Vinter OL sendinger vil du støtte det internasjonale skiforbundet i å ødelegge Therese Johaug.

Det Norske Skiforbundet som har hjulpet Therese Johaug gjennom saken, men til gjengjeld vært usedvanlig slappe ovenfor det internasjonale skiforbundet og CAS. Vi skal vær «best» også når det gjelder doping. På tide vi som det viktigste landet innen skisport sier i fra. – Vi har flest utøvere, har flest som følger sporten og bidrar med mest inntekter.

Meld dere ut av skiforbundet hvis ikke de arbeider aktivt for å flytte arrangementsdato.

Norge er en stormakt innen langrenn og vintersport, mister vi interessen vil bare sommer-OL være igjen, og hvem er, når alt kommer til alt, egentlig opptatt av hekkeløp?

P.S – Har ikke tenkt til å se Mamma Mia 2 når det kommer på kino, eller dra på Liseberg.

 

Les også: