Unai Emery

Det er sikker litt skrekkblandet fryd blant Arsenal fansen ette at deres gamle sjef Unai Emery har returnert til Premier League. – Han ble hentet inn etter en suksessrik periode i Paris Saint-Germain sommeren 2018 som erstatter for managerlegenden Arsène Wenger.

Emery som er en formidabel manager fikk det ikke til å fungere og et år senere i november 2019 fikk han sparken, Pep Guardiala sin læregutt Mikel Arteta ble hentet inn etter at Fredrik Ljungberg hadde holdt i tømmene en stund.

Aston Villa sparket nettopp Steven Gerrard. Thomas Tuchel og Mauricio Pochettino var tidlige kandidater, men de takket begge nei takk i påvente av større oppdrag.

Les: Ikke lett å hoppe etter Vincent Kompany

Så tidligere i dag dukket Sporting Lisboas Ruben Amorim opp som et alternativ, men det falt fra hverandre da Aston Villa måtte betale ti millioner euro for å kjøpe portugiseren ut av kontrakten.

Aston Villa var klare til å aktivere Emerys utkjøpsklausul på seks millioner euro. Det var vesenlig mindre og så er tross alt Emery en mer profilert manager.

Les: Jude Bellingham har noe helt annet i tankene Liverpool og Manchester United