Tomas Totland

Det ble med en sesong for Tomas Totland i Eliteserien og Tromsø. – Etter godt spill for Sogndal sist sesong var det rimelig klart at OBOS-Ligaen ikke var tilstrekkelig for en spiller av Totland sitt kaliber.

Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo har siden han gikk av som sportslig leder for Fredrikstad i sommer ledet Allsvenskan klubben Häcken. Han har naturlig nok fordel av å vite «alt» det som foregår i norsk fotball.

Les: Bekreftet: Erik Botheim fyller klubbkassa til Bødø/Glimt

Tomas Totland er solgt til Per Mathias Høgmos Häcken, bekrefter Tromsø IL. Det er ikke så langt annonsert overgangssum, men trolig er den over 4 millioner som Transfermarkt har satt verdien til.

Vi er veldig glade for at vi har klart å tiltrekke oss en av de mest spennende spillerne i den norske ligaen i år. En god offensiv bakspiller som de siste to årene har stått for mange poeng i den høyeste serien. Tomas er en klok fotballspiller til tross for sin unge alder og vi tror at spillestilen hans vil passe veldig godt inn i vår offensive profil, sier sportsdirektør Martin Ericsson.

– Det er en klubb som vil opp og frem, sier Totland til Häckens nettsted.

Sportssjef Martin Ericsson beskriver Totland som en av de mest spennende spillerne i den norske ligaen.

«Tomas er en klok fotballspiller tross sin unge alder og vi tror hans spillestil kommer til å passe veldig bra med vår offensive profil»

– Jeg er back, eller vingback, og spilte en liten midtbanespiller tidlig i karrieren. Jeg liker å ha ballen og være oppe offensivt – jeg liker å være med i spillet, sier Totland.

Han gleder seg til å begynne å trene med laget 10. januar og er overbevist om at BK Häcken kommer tilbake etter fjorårets skuffelse i Allsvenskan.

– Jeg hadde en god samtale med Per-Mathias (Högmo), som jeg har hørt mye om fra folk oppe i Tromsö og jeg fikk et veldig godt inntrykk av BK Häcken og Gøteborg som by. Jeg vil være med på å hjelpe laget med å vinne medaljer, det ser jeg som fullt mulig.

Les: AC Milan og Inter Milan bygger fotballkatedral