Gode minner!

Det som må være Liverpools minst populære spiller, i hvert fall i moderne tid brasilianske Philippe Coutinho kan være på vei tilbake til Premier League. – Det har i perioder siden han ble kjøpt dyrt fra Liverpool i 2018 vært enkelte eksperter som påstår fansen og manager Jürgen Klopp kan slippe han inn i varmen igjen. Det er svært usannsynlig og enda mer fjernt hvis han følger opp rykter i Spania.

Philippe Coutinho har ikke hatt et vellykket opphold i Barcelona. Han har vært utlånt til Bayern München, men er nå tilbake i Catalonia. Spilletiden har fortsatt å være vært knapp, da den hjemente klubblegenden Xavi har valgt å satse på klubbens unge talenter.

Les: Først skal fem milliarder tjenes, så kan Haaland hentes

Mundo Deportivo melder at Liverpools nærmeste nabo Everton skal være svært nær et kjøp. Manager Rafael Benítez som har fått forlenget sin tillitt har klart å overbevise eierne om at Philippe Coutinho er akkurat det de trenger for å starte å vinne kamper igjen. Everton her helt nede på 14.plass i Premier League.

29 åringen som har kontrakt med Barcelona frem til 2023 har ønsket seg bort en stund, i følge Mundo Deportivo er det hele tre klubber i Premier League som er svært interessert.

En av spillerne som Xavi har plassert på overgangslisten er Philippe Coutinho. Brasilianeren har fått utallige muligheter siden han kom til som den dyreste signeringen i Barças historie i januar 2018. På toppen av det er han et av de best betalte. Han tjener 22 millioner euro i året. Barcelona har nå gitt opp at han noen gang skal komme tilbake for å være spilleren han var i Liverpool og håper et tilbud vil komme inn for ham i januar.

Den mest sannsynlige destinasjonen er Newcastle, en av nyrike-klubbene i engelsk fotball. Antonio Contes Spurs har også blitt koblet til. Det er usannsynlig at han vil returnere til Liverpool, som ikke planlegger å gjøre noen forsterkninger med det første. Mundo Deportivo rapporterer imidlertid at det er en sjanse for at playmakeren kan ende opp på Merseyside ettersom Coutinhos agenter har vært i kontakt med Rafa Benítezs Everton.

Les: Bekreftet: Rangnick henter nok et gjengmedlem til Manchester United

Fra idol til forræder
Rivaliseringen mellom Everton og Liverpool strekker seg flere tiår tilbake, og selv om Coutinho skulle havne på Goodison, selv gjennom en tredjepart og ikke direkte, skape ytterligere reaksjoner fra den røde halvdelen av byen.

Reds’ fans var ikke fornøyd da midtbanespilleren forlot klubben halvveis i sesongen for å slutte seg til Barça. De mer pragmatiske supporterne vil imidlertid hevde at Liverpool tjente på salget hans, og brukte overgangssummen på 140 millioner euro på å kjøpe Virgil van Dijk og Alisson.

Hvis Coutinho aksepterer en overgang til Everton, vil Merseyside-derbyet garantert få en ekstra ingrediens i det som allerede er en av de mest eksplosive kampene i Premier League-kalenderen. Evertons rapporterte interesse for Barça-spilleren viser at maktene som er hos Goodison ikke har de samme forbeholdene som naboene deres når det gjelder å ta imot tidligere spillere eller trenere fra den andre siden av Stanley Park – selv om mange spillere har gått over. til den mørke siden gjennom årene. Det siste eksemplet er manager Rafa Benítez, selv om hans sak er annerledes siden han ikke kom til Everton direkte fra rivalene, og han er også lokal, og er allerede basert på Merseyside.

Denne sesongen, etter å ha kommet seg helt fra skaden som holdt ham utenfor siden i andre halvdel av fjorårets kampanje, har Coutinho fått muligheter – slik han var i starten av 2020/21 under Ronald Koeman. Men på de 608 minuttene han har tilbrakt på banen, fordelt på 16 kamper, har han ikke klart å overbevise Xavi.