Endelig sjefen for de gode tidene.(foto: arsenal, twitter)

31. desember gjør de fleste seg klare for å markere overgangen til nytt år, nye muligheter og de obligatoriske forsettene. I fotballens verden på balløya er det startskuddet for spillere som enten vil videre eller videre. Mikel Arteta innrømmer at det er usikkerhet rundt tre spillere.

For to-tre måneder siden var det få som så det komme at Arsenal skulle kapre 4. plassen i Premier League til jul. Nå begynner for alvor maskineriet til Arteta å gi resultater, i løpet av den neste måneden skal de siste nødvendige justeringene gjøres for å holde helt inn.

Les: ESPN: Mourinho jobber for nok en glimrende forsterkning fra Premier League

Hvem blir, hvem trenger å erstattes, hvem ut? Arsenal-manageren innrømmer at det fortsatt er usikkerhet rundt tre spillere.

-Vi har en sky som henger over her. For øyeblikket kan vi ikke endre det. Vi jobber med å gjøre så lite som mulig, men i den situasjonen vi står i med de gjeldende kontraktene. Timingen er trickey og vi prøver å løse det.

At bortviste Aubameyang er en av de tre spillerne er ingen overraskelse, de to andre er Alexandre Lacazette og tremålsscorer i ligacupkampen mot Sunderland denne uken, Eddie Nketiah. Begge med kontraktsutløp i sommer.

-Det handler om hver enkelt situasjon og avhenger av den enkelte spillers situasjon og minutter han spiller, viljen, eller tilbudet vi gir dem. Det er noe du må overveie, sier Arteta til Sky Sports.

Les: Har klart kunststykket å få blakke Barcelona til å betale en halv milliard

Mye som skal avgjøres i løpet av de kommende ukene i tillegg til å vinne kamper.

(Vi kunne ikke dy oss, måtte ta med bilde en nykjemmet Ødegaard i nystrikket genser.)

Top Gunners. (foto: arsenal, twitter