Tenkte ikke så mye på Bayern denne dagen. (foto: tottenham, twitter)

Sky Sports ekspertkommentator Gary Neville tar seg en pause fra å skjelle ut United-spillere etter nesten-ulykken mot Sheffield United for å analysere hva som utløste Mourinhos overraskende inntog hos Tottenham.

En sterk 3-2 borteseier mot West Ham er allerede tilbakelagt for Mourinho, og portugiseren viser at han er i London for å snu «lillebroren til Titanic» før nyttår.

Les: Zuccarello hevet taket i Madison Square Garden

United-legenden Neville har en teori på hva som har skjedd på bakrommet hos styreleder Daniel Levy da han endte opp med å gi Mourinho 3,5 årskontrakt.

-Jeg tror Mourinhos ansettelse er for å sikre økonomien, sikre inntektene. Det er en helt ny stadion og et lag som halvveis faller fra hverandre med spillere på utløpende kontrakter. Nå trengs det å stabilisere troppen. Levy prøver å oppnå dette med å bringe inn et stort manager-navn, sier Neville til Sky Sports.

Les på Popidol: Adidas går helt Prada

Neville beskrever det videre som et slags «nødvendighets-bryllup»:

-Mourinho trengte å komme tilbake til Premier League og ønsket å være i London. Levy trengte noes som kan få fotballklubben raskt opp på et tilfredsstillende nivå.

Og kontrakten?

-Levy er ikke dum nok til å risikere en 300 millioner kroners utbetaling til Mourinho hvis utbetalinger ikke utløses av spesielle målsetninger som skal nås. Og Mourinho er ikke så dum at han tillater Levy å  sparke ham etter 10 minutter og ødelegge ryktet hans, avslutter Neville.

Les: «Det er ikke logisk for Zlatan å komme hit»

Som innrømmer at også han gleder seg til å se vannflaskekasteren Mourinho tilbake i verdens tøffeste liga.