Sorry, Everton, but not sorry. (foto: spurs, twitter)

Sommeren 2021 hentet Tottenham inn tidligere Juventus-direktør Fabio Paratici for å bygge opp en Spurs-tropp som skal konkurrere om titlene. Da lå det i kortene at italieneren kom til å bruke kontaktnettet sitt og erfaringen fra Serie A. Tidligere Juve-trener Antonio Conte ble overbevist om prosjektet, i januar kom Bentancur og Kulusevski på leie fra samme klubb.

I sommer kom Ivan Perisic på free transfer fra Inter Milan, Cuti Romero fra Atalanta. Appetitten for spillere som har hevdet seg i italiensk fotball og på den internasjonale scenen er stor hos Londonklubben. Nå serveres en gedigen mulighet, denne gangen noe overraskende fra La Liga. Unibet: Sjekk velkomsttilbud

Da Franck Kessie ikke var interessert i å forlenge med regjerende seriemester AC Milan, var den ivorianske landslagsspilleren mildt sagt ettertraktet på markedet. Siden den råsterke sentrale midtbanespilleren ble hentet til Milan på leie fra Atalanta i 2017 med permanent overgang to år senere, har han fremstått som en av Serie As beste i posisjonen. Totalt 223 kamper i Milan drakta, i tittelsesongen 2021/22 styrte 25-åringen midtbanen i 31 Serie A-kamper med et solid offensiv bidrag på 6 scoringer.

Da Barcelona og Xavi overbeviste Kessie om å velge Camp Nou, presenterte La Liga-giganten den tidligere Milan-spilleren som «en av verdens beste». Dette var introduksjonen på twitter, på kamparenaen har det vært en helt annen historie. Med 485 minutter på banen av 1170 mulige, har Kessie spilt en mindre rolle hos Xavi. Barca-treneren bestemte enkelt og greit at Sergio Busquets tar seg av hovedrollen.

Ifølge Corriere dello Sport har tålmodigheten tii Kessie allerede gått tom. AC Milans byrival, Inter, har sett muligheten og booket møte med Barca rett etter nyttår. Den største utfordringen til Inter er den anstrengte økonomiske situasjonen. Ifølge spanske Sport vender Barcelona seg nå mot Tottenham.

Antonio Conte er på desperat jakt etter å få inn mer kvalitet og dybde sentralt på midtbanen, den fysisk imponerende Kessie kan være den perfekte løsningen.

Premier League: Brentford – Tottenham, 26. desember

25-åringen drar med seg en årslønn på rundt 6,5 millioner euro, men dette er noe Tottenham ikke skal ha problemer med å bære. Paratici har fått med seg hvilken kapasitet Kessie har vist i Serie A, Antonio Conte er kjent som mesteren til å få ut potensialet hos stjerner som har gått litt på tomgang.

Conte har denne sesongen måttet stole i overkant mye på Pierre-Emile Hojbjerg og Rodrigo Bentancur, Kessies defensive kraft passer perfekt i Premier League, noe som gir Conte muligheten til å rotere sine nøkkelspillere på midtbanen og sørge for at Spurs holder trøkket og nivået hele sesongen.

Ifølge Sport har Barcelona identifisert Tottenham som en realistisk landing spot for Kessie. Dette kan definitivt skje.