Fikk være med på de første kampene med Ronaldo-moro. (foto: united, twitter)

Vi unner denne spilleren å finne klubben som får på plass selvtilliten etter å ha stagnert deluxe hos Manchester United. Vi så potensialet på utleie hos West Ham i 2021, og mener det beste trekket for 29-åringen er å kaste seg på tilbudet fra David Moyes for optimale arbeidsforhold før VM-sluttspillet. Nå kan det se ut som Lingard seriøst vurderer en helt annen vei.

Gareth Bale valgte bort spill for Cardif, som hadde lagt alt til rette for at 32-åringen skulle velge treningsopplegg og kampprogram som passet ham selv best i oppkjøringen mot VM. Det ble Los Angeles FC, i en liga som er alt annet enn en hvilepute.

LES: Paulo Dybalas agent landet i Manchester for et par timer siden

Ifølge ESPNs kilder har Lingard fulgt dette sporet og er på vei til USA for møter med to MLS-klubber. Dette kommer totalt overraskende, da «alle» forventet at det ble Premier League, AC Milan hos mentor Zlatan, eller Roma hos mester Mourinho.

Lingard trenger spilletid, bra medspillere og bra (men ikke for ekstreme) motstandere. Premier League er det beste utstillingsvinduet hvis han lykkes i jobben, men med 540 minutter på kamparenaen forrige sesong og helt ute av landslagstroppen må Lingard skinne. Hos den riktige klubben i MLS kan 29-åringen faktisk få optimale arbeidsforhold som gir arbeidsro og den nødvendige selvtilliten for å komme seg opp av fotballsumpen han har befunnet seg i de siste sesongene.

Takke nei til øverste del av Premier League, takke nei til toppen av Serie A til fordel for MLS. Totalt overraskende hvis det går denne veien, men kanskje ikke så dumt? Gareth Bale kan ha gitt Lingard trua.

LES: Bayern München med nytt «spillerran» i Bundesliga