Torgeir Børven

Vålerenga som virkelig sliter i årets Eliteserie har prøvd å hente tilbake Gaziantep-spiss Torgeir Børven, men som sportssjef Joacim Jonsson til Dagbladet det blir ingen retur. «Det går på kontrakten hans og økonomi. Vi har en grense vi også, og vi går ikke over den. Sånn situasjonen er nå, er det uaktuelt for oss. Da må de i så fall komme tilbake til oss. Vi kommer ikke tilbake til dem»

Oslo klubben hadde virkelig trengt en som vet hvor målet står, denne sesongen har vært et trist skue. Fasit så langt er 13.-plass i Eliteserien med kun tre seirer på elleve kamper.

30 år gamle Børven er under kontrakt med tyrkiske Gaziantep fram til neste sommer. Han spilte for Oslo-klubben tilbake i 2012- og 2013-sesongen. I 2019 ble han toppscorer i Eliteserien med 21 mål.

LES: Scott Parker går for gjenforening med tidligere Fulham-spiller

Jonsson jobber Vålerenga med to-tre andre konkrete navn som kan gå inn på spissplass. – Aron Dønnum (angrep), Taofeek Ismaheel (angrep), Kjetil Haug (keeper) og Ivan Näsberg (forsvar) er alle på vei ut portene på Intility Arena.

– Da sier det seg selv at vi må ha en keeper og en stopper, men det er også et ønske med en angrepsspiller, sier Jonsson.

Vålerenga ligger på 13.-plass i Eliteserien med kun tre seirer på elleve kamper.

I fjor sommer kjøpte Gaziantep Torgeir Børven fra MKE Ankaragücü for 3,5 millioner kroner. Den tidligere Odd, Brann og Vålerenga spilleren som var en svipptur innom Lerkendal har i sommer også vært aktuelt for et par 2.Bundesligaklubber uten at det så langt har resultert i noe.

Les: Kicker: Manchester City henter ny andrekeeper fra Bundesliga

Børven er aktuell for salg denne sommeren da han er tvilende til å forlenge avtalen som går ut neste sommer med den tyrkiske klubben.