Som forventet hjalp det ikke den tyske keeperen Loris Karius sitt forhold til Liverpool at han det siste året har trent hardere enn noen andre. – For noen dager siden bekreftet Liverpool som han ikke har spilt for siden Champions League finalen i 2018 at hans kontrakt ikke blir fornyet.

Man skal lete lenge etter eksempler hvor en kamp, på det absolutt høyeste nivå har hatt en så umiddelbar og negativ effekt på en karriere som finalen mot Real Madrid. – Det var et par gigantiske tabber som sørget for at Liverpool tapte da Karius «ga bort mål» til Karim Benzema og Gareth Bale.

Den tyske keeperen blir ikke den eneste som drar. Det har vært kjent en stund, men nå er det 100 prosent bekreftet at Divock Origi forlater klubben 30. juni neste stopp er trolig regjerende Serie A mestre AC Milan. – Det er også en rekke av Liverpools unggutter som drar videre.

Den 28 år gamle tyske keeperen hadde vært i Jurgen Klopps tropp – som den femte keeperen denne sesongen – men har ikke gjort en eneste kamp. Loris Karius doble feil mot Karim Benzema og Gareth Bale i Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018 endret alt. – Etter den kvelden i Kiev har Karius hatt det tøft. Sesongen etter måtte han flytte til en mindre liga, til Tyrkiske Süper Lig, hvor han i det minste fikk spille.

Målvakten fant et hjem på Besiktas, hvor han tilbrakte to sesonger, 2018/19 og 2019/20, og gjorde totalt 67 kamper. Karius hadde heller ikke et rolig liv i Istanbul, og midtveis i første sesong anmeldte han Besiktas for manglende lønn.

Friksjonen med klubben var konstant under hans to år lange utlån.

Karius ble sendt ut på lån tre ganger siden den opprivende natten mot Real Madrid, to ganger til Besiktas i Tyrkia og en gang til Union Berlin i hjemlandet Tyskland. – Nå, muligens etter å ha sett bilder av hvor ekstremt godt trent han er er interessen fra klubber over hele Europa stor.

Les: Whiskykrigen er over

Karius forlater Anfield med 49 kamper for klubben, siden etter å ha kommet fra Mainz i 2016.

Dessverre for ham, er arven fra kvelden i Kiev noe som kommer til å sitte med han for alltid. – Håpet er at 28 åringen finner seg en klubb å prestere i slik at noe bra kan blande seg inn i hans image.