Potter. (foto: chelsea, twitter)

Graham Potter kom til ferdig dekket bord på Stamford Bridge i september etter Deadline Day, de neste månedene skal Chelsea-manageren og Todd Boehlys neste sportsdirektør (skal ansettes før VM) tilpasse Chelsea-troppen den nye planen. To spillere er allerede blitt plassert på salgslista.

Ifølge 90min er det Potter selv som har pekt ut de to spillerne, for en sveitsisk landslagsspiller kan det bli et ultrakort opphold på Stamford Bridge.

LES: Dukket ikke opp på trening før Bodø/Glimt-kampen

Denis Zakaria er den defensive midtbanespilleren som skulle gi Thomas Tuchel mer bredde i bakre del av kamparenaen. Juventus-spilleren kom fykende på uteie fra 1. september. Sveitseren fikk såvidt hilst på Tuchel, som åtte dager senere måtte rydde pulten på Stamford Bridge.

Siden ankomsten har ikke Zakaria gjort seg fortjent til å være del av kamptroppen, en debut virker uendelig langt unna. Ifølge 90min vil Potter ha Zakaria på exit allerede i januar. Utfordringen for Chelsea er at Juventus har ingen forpliktelse til å ta tilbake spilleren i vinter. Skulle Zakaria få debut i Chelsea-drakta, hindrer det også Juventus å leie spilleren ut til en annen klubb. FIFA reglene sier klart at en spiller ikke kan spille for tre klubber i løpet av samme sesong (fikk to kamper i Juve-drakta).

Den andre spilleren på exit januar er ikke overraskende Hakim Ziyech. I sommer var vingen sterkt linket til Ajax som planla å hente tilbake deres Ziyech som erstatter for Antony. Takket være at Man United og Ajax kranglet helt frem til tampen av overgangsvinduet, ble det ikke tid til å jobbe med Ziyech-overgangen.

LES OGSÅ: Benfica gullkalv synes Barcelona er mye mer sexy enn Liverpool

Ifølge 90min foretrekker Todd Boehly et salg av den marokkanske spilleren, men tar til takke med 18-måneders utlån hvis det må til. Med RB Leipzigs Christopher Nkunku på vei inn i 2023, er Ziyech overflødig.

To Chelsea-spillere er satt på exit-lista, vi tipper det dukker opp flere kandidater de neste månedene.