Per-Mathias Høgmo forklarer amerikansk fotball

Japan er langt unna og ikke helt «top of mind» for oss som bor nesten på nordpolen. Men det spilles fotball og J-League er gigantisk, ikke rart i et land med 125 millioner innbyggere.

Per-Mathias Høgmo er øverst på lista over nye landslagssjefer til det svenske fotballforbundet etter han overrasket alle med å vinne både Allsvenskan og cupen med Häcken.

LES: Uroen sprer seg i Manchester – hvorfor skjer det ikke?!

63 åringen som alle trodde var i ferd med å ta på seg tøfler og tasse inn i pensjonistenes rekker for et par år siden er nå svært ettertraktet også langt utenfor Norden.

I går kunne vi melde at nordmannen er aktuell for en japansk klubb og at et slikt grep ville gitt ham en svært lukrativ kontrakt.

I dag følger Expressen opp og melder at det klubben det er snakk om er Urawa Red Diamonds og at Høgmo har fått en konkret tilbud som han nå tygger på. Hvor mye vites ikke, men trolig minst 1,3 millioner euro som er lønna til nåværende manager.

Nylig annonserte nåværende Urawa Red Diamonds manager Maciej Skorża at han vil forlate klubben.

Urawa Red Diamonds er nummer fire i den japanske toppligaen med én runde med ligaspill igjen, og klubben spiller også i Asian Champions League.

I Japan, blir Høgmo hvis han tar oppdraget sjefen til backen Marius Høibråten som Urawa Red Diamonds kjøpte fra Bodø/Glimt i februar for 10 millioner kroner.

LES: Premier League-gigant vil gjøre Rafael Leao til den tredje dyreste spilleren i historien