Grabara håpefull i Liverpool-drakt. (foto: liverpool, twtter)

Da klokka viste 66 minutter spilt i Parken i oppgjøret mellom FC København og FC Midtjylland, var stillingen 1-0. Dermed hadde FCK-keeper Kamil Grabara klart det ingen før ham hadde gjort i den danske superligaen.

Før disse 66 minuttene sto Jan Hoffman fra 1999 med rekorden i den danske ligaen på 678 minutter uten å slippe inn mål. Kamil Grabara er nå forbi.

Les: Massivt av Kristoffer Ajer og Brentford!

Keeperen er fornøyd med rekorden, men mister ikke bakkekontakten og vet godt at FCK-forsvaret har bidratt til at det har vært potte tett.

-Det er kun keeperens navn som settes på rekorden, og det er ikke helt fair overfor de andre spillerne, for de er også en stor del av det, sier Grabara til Bold.

Grabara ble hentet til Liverpool i 2016/17-sesongen fra polske Ruch Chorzow og fikk sitt opprykk til førstelagstroppen i 2018/19-sesongen. Den unge polske keeperen trente fast med gjengen til Klopp, og fikk sin debut i en vennskapskamp mot Tranmere Rovers i juli 2018. To måneder senere nådde Grabara benken for første gang i cupkampen mot Chelsea, men ble værende på benken. Etter dette bar det på utlån til danske AGF (to runder) og Huddersfield, før Liverpool bestemte seg for å slippe keeperen i 2021. Femårskontrakt ble signert med FCK, og 23-åringen brukte under året på å bryte den mer enn tyve år gamle rekorden med clean sheets.

Les: Overbevist det samme kan skje med Eden Hazard som for Martin Ødegaard

I England har keeperne ingen beskjedenhet når gjelder å ta credit for clean sheets, vi syntes heller ikke Grabara skal tone ned prestasjonen. Vi gratulerer!