Pep Guardiola er i storform om dagen (foto: city, twitter)

Chelsea, Manchester United, Manchester City og «fotballmyggen» Nottingham Forest har brukt frem enorme summer på overgangsmarkedet. Nå setter Premier League på bremsen.

De fleste Premier League-klubber har de siste sesongene lukket øynene for at shoppingrunden hvert eneste år blir dyrere og dyrere. Nå henter ligaen inn UEFAs finansielle reguleringsverktøy. Reglene skal hindre klubbene fra å bruke mer enn 70 prosent av årlig inntekt til overganger, lønninger og agent honorarer. Det åpnes likevel opp for en særengelsk tolkning ar UEFAs regler.

LES: Jørgen Strand Larsen: Ung, norsk og lovende på vei til La Liga

-Det er logisk at vi skal ha det samme systemet i England som i resten av Europa, men med en annen prosentsats, sier en direktør hos Premier League til The Times.

Og konsekvensene hvis klubbene bryter reglene? Ifølge The Times kan det vente bøter og tap av seriepoeng til klubber som ikke følger reglene.

LES: Brasiliansk media: Liverpool kaster seg inn med bud på 230 millioner

Planen er å introdusere det nye regelverket i 2023, men først må klubbene i Premier League bli enige om at de skal innføres. Vi er takknemlige for at vi ikke skal være ordstyrer på dette møtet i Premier League, det blir noen livlige debatter når bitre rivaler skal bli enige om begrensinger.