Roberto Martinez

Når Premier League-klubber de siste sesongene har sparket treneren, har Martinez sitt navn dukket opp på ryktebørsen. Spanjonen har holdt stø kurs som trener for det belgiske landslaget siden 2016 og ikke latt seg invitere til retur til verdens tøffeste liga. Så kom nedturen i VM med exit etter gruppespillet, Martinez fikk beskjed om at reisen var slutt. Nå er 49-åringen klar for neste oppgave.

Martinez ledet Everton fra 2013, men fikk sparken i 2016 før siste kamp i serien. 12. plass var ikke akseptabelt på Goodison Park (på den tiden), selv ikke når Martinez hadde ledet klubben til semifinale i begge cupene denne sesongen. Som lanslagstrener har Martinez hatt enorm suksess med Belgia, der han har ledet nasjonen til topp-plasseringer på FIFA-rankingen og 3. plass i VM 2018.

LES: Dumper prisen på Neymar

Frem til Qatar. En annen suksesstrener som ikke kommer til å ha gode minner fra desember-VM’et er Fernando Santos. Han fikk også sparken etter sluttspillet, der Portugal tapte mot Marokko i kvartfinalen. Ifølge The Athletic har Roberto Martinez holdt døra åpen for tilbud fra klubb og landslag, det engelske mediet hevder Martinez nå har en muntlig avtale med det portugusiske fotballforbundet om at han blir nasjonens nye landslagstrener.

LES OGSÅ: Ten Hag har trengt bare seks måneder på å snu alt for spiller

Vi tipper Roma-supporterne trekker et lettelsens sukk. José Mourinho har som vanlig blitt sterkt linket til å lede hjemlandets landslag før EM 2024. Martinez høres ut som et solid valg. Portugal har flere av verdens beste spillere, nå skal lagmaskinen bygges frem mot 2024 for å hente tittelen de vant i EM 2016. Martinez er rett mann for jobben.