Neymar + Premier League = sant? .(foto: psg, twitter)

Det er ikke noe nytt at Neymar linkes bort fra PSG, for noen sesonger siden var han selv ute og jobbet for retur til Barcelona. Så bestemte han seg for å roe ned rastløsheten og signere forlengelse i Paris. På papiret skal den brasilanske superstjerna bli på Parc des Princes til 2025, der PSG har opsjon på ytterligere sesong – hvis de vil. Fransk media hevder PSG allerede nå er klar for å sende Neymar videre, ifølge spansk media gjør Ligue 1-giganten nå grep for å senke terskelen for beilerne.

For det er ikke mange klubber i verden som har muligheten til å bære en Neymar-signering. 30-åringen innkasserer rundt 10 millioner kroner i ukelønn, PSG investerte i 2017 222 millioner euro i brasilianeren da de tok et uventet raid hos Barcelona, Ligue 1-klubben forventer å begrense «tapet» ved et salg. Ifølge spanske Fichajes åpnet PSG for bud på Neymar i fjor sommer, men klubbene ble skremt bort da forventningen til Ligue 1-klubben lå på rundt 1,7 milliarder kroner. LeoVegas: Sjekk ut boosted odds til ukas kamper

Dette kom i tillegg etter en sesong der han bare var på banen i bare 22 seriekamper. Den brasilianske vingen leverte riktignok 13 scoringer og 6 assists, men var del av problemet til PSG i Champions League, som endte med exit i 8.-delsfinalen mot Benzema og Real Madrid. Da Neymar ble pepet ut av egne supportere etter CL-tabben, hadde brasilianeren levert totalt to assist fordelt på seks kamper. LeoVegas: Sjekk ut odds i Premier League

Gjentagende skadefravær, manglende form, konflikt med PSGs gullgutt Kylian Mbappé. Ikke overraskende gikk det mot en exit fra PSG, heller ikke overraskende var det ingen som var villig til å betale nesten to milliarder for risikoprosjektet Neymar.

Så startet 2022/23-sesongen og verden fikk se en sprudlende og energisk Neymar dundre på med storspill. Til VM-sluttspillet hadde 30-åringen levert 15 scoringer og 12 assists på 20 PSG-kamper – helt skadefri. Så kom VM der Neymar planla å løfte gulltrofeet for Brasil, trodde han hadde blitt matchvinner i kvartfinalen mot Kroatia med scoring i det 106. minutt, men måtte se Modric lede sin nasjon videre til semifinalen.

Ifølge Fichajes har PSG nå bestemt seg for å senke terskelen for et Neymar-salg. Megastjernen er nå i bedre form enn på flere år, Premier League-klubbene Manchester City, Chelsea og Newcastle har alle vist sin interesse. Det spanske mediet hevder PSG nå har sendt signaler om at de er villig til å vurdere bud på rundt 50 millioner euro. Selv om det er mest sannsynlig med en overgang til sommeren, hevder Fichajes at PSG er klar for å la det skje allerede i januar.

Vi tar gjerne en runde med en Neymar i form i Premier League.