Drift av denne troppen og etter ellevill sommershopping krever inntekter på forskudd. (foto: barca, twitter)

Når du ser på overgangslistene til de største klubbene rundt i Europa, er det én klubb som står igjen som den klare vinneren. Dette er den samme klubben som nå har bedt UEFA om å få inntekter på forskudd.

Det er ingen hemmelighet at Barcelona er bare noen missede inntektskilder unna økonomisk fall. Klubbpresident Joan Laporta og gjengen viser en kreativitet som få andre når det gjelder å få inn euros før sesongstart, men for UEFA ble denne kreativiteten i overkant drøy.

LES: Everton starter sesongen med et stort «handicap»

Ifølge The Athletic har UEFA avvist en forespørsel fra Barcelona som ønsket å få fremtidige Champions League-inntekter på forskudd.

Én ting er å selge en fjerdedel av TV-rettighetene for de kommende 25 årene og få inntektene på forskudd, fremtidige kamper i Champions League er noe helt annet. Nå tar Barcelona-ledelsen for gitt at de har troppen til fast Champions League-billett, men de siste sesongene har vist at kampen om de fire billettene er knalltøff.

Henvendelsen til UEFA skal ha kommet fra den tidligere klubbpresident Bartemeu (han som er ansvarlig for den økonomiske kullseilingen), men fikk et krystallklart no way fra UEFA.

The Athletic har prøvd å få en kommentar fra UEFA, men de ønsker ikke å svare på grunn av fortrolighet rundt prosessen.

LES: Tiden for divatakter hos Manchester United er definitivt over