Au. (foto: everton, twitter)

Under Carlo Ancelotti sto Dominic Calvert-Lewin frem som den 6. største målprodusenten i Premier League (16 scoringer). Forrige sesong ble startet med en muskelskade som holdt Evertons vasseste ute frem til januar. Everton bar skikkelig preg av Calvert-Lewins fravær og den lange veien tilbake i kampform. Nå så Lampard frem til å utnytte senterforwardens teft foran mål en hel sesong. Så smalt det igjen.

Forrige sesong ble det 17 Premier League-kamper og 5 scoringer, da var spilleren åpen på hvor tøft det hadde vært med den leie skaden.

LES: Super PC: De er favoritter til å vinne Premier League

-Mange undervurderer hvor lang tid det tar når man er skadet fire-fem måneder. Man kommer tilbake midt i sesongen, hvor alle andre er oppe i tempo. Jeg undervurderte også selv hvor tøft det skulle bii, sa Calvert-Lewin til Sky Sport i vinter.

– Resultatene hadde vært dårlige i en lang periode, derfor satte jeg meg urealistiske forventninger til meg selv, og det var tøft å håndtere mentalt, fortsatte «den tidligere» toppscoreren.

Calvert-Lewin føyde til at skadeavbrekket også hadde gjort ham sterkere. Alt var lagt til rette for at Frank Lampard og Everton skulle få maks utbytte av spilleren i 2022/23-sesongen.

Det var planen. På onsdag kom den kjedelige beskjeden fra Lampard om at Calvert-Lewin ikke blir med i sesongåpningen mot Chelsea på Goodison Park på grunn av skaden han pådro seg på trening.

-Vi holder øye med Dominics skade. Ingen tidsramme er blitt bekreftet… Vi er håpefulle om at det ikke er en langtidsskade. Det er synd, men vi må finne løsninger for å holde oss sterke uten Dominic inntil han vender tilbake, sier Lampard til klubbens hjemmeside.

LES: Mourinho har klart «det umulige» for andre gang i sommer!

Nå venter flere undersøkelser og behandling på 25-åringen mens Lampard og Everton-spillerne må vise at de står sterkere enn forrige sesong. Dette bringer nok ikke frem noen gode minner fra forrige sesong for Everton-supporterne.